Головна
>
Кіно
>

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став найкасовішим в Україні

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став найкасовішим в Україні

За три тижні в прокаті мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав рекордну авдиторію та понад 80 мільйонів гривень бокс-офісу. Як повідомляє Держкіно, це — рекордні показники за часи Незалежності.

За три вікенди «Мавку» в кінотеатрах відвідали 642 671 глядачів, а загальний касовий збір склав 81 848 415 гривень. Мультфільм випередив такі українські стрічки, як «Скажене весілля» (54,9 мільйона гривень), «Викрадена принцеса» (35,7 мільйона гривень) та «Захар Беркут» (38,5 мільйона гривень).

У рецензії для LiRoom кінокритик Ігор Кромф зазначав, що ще до прем’єри мультфільм швидко здобув прихильність глядачів завдяки ефективній промоції:

«А промоція дійсно безпрецедентна, як для українського ринку. До виходу в прокат бренд Мавки зміг побувати і на продовольчих товарах, і в ювелірних колекціях і навіть в продажі панчох. Важко згадати чи ще якийсь українських кінематографічних продукт мав такий маркетинговий успіх».

Нагадаємо, «Мавка. Лісова пісня» — український ЗD-мультфільм за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та образів народної міфології. Вихід фільму анонсували ще у 2015 році, а 2 березня 2023 року стрічка вийшла у широкий прокат. Загальний бюджет фільму склав 187,2 мільйона гривень.

Режисери проєкту — Олександра Рубан і Олег Маламуж. Акторами озвучування стали Юлія Саніна, Dzidzio, Олена Кравець, Артем Пивоваров, Олег Скрипка, Наталка Денисенко та інші. Саундтрек до мультфільму створив гурт ДахаБраха. 


Читайте також: Утилітарність у стилі Дісней. Рецензія на анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня».

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024