Головна
>
Музика
>

У Дніпрі після двох років перерви відбудеться фестиваль «Конструкція»

У Дніпрі після двох років перерви відбудеться фестиваль «Конструкція»

У Дніпрі та Дрездені пройде восьмий міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва «Конструкція». Подія відбудеться після вимушеної дворічної перерви.

З 18 червня по 1 липня відбудеться фестиваль у Дрездені. Організатори вирішили провести частину фестивалю за кордоном, аби надати українським артистам простір для висловлювання та колаборацій з європейськими музикантами:

«Нам хотілося надати українським музикантам майданчик для того, аби їх почули, бо в інших країнах наша культура досі недостатньо репрезентована», — пояснює директор фестивалю Андрій Палаш.

За словами директора, «Конструкція» давно співпрацює з дрезденським фестивалем Cynetart та його директором Томасом Думке. У 2019 році вони спільно організувати програму шостої «Конструкції», тому й зараз вирішили провести фестиваль у Дрездені.

У Дрезденській програмі: резиденція для українських та німецьких саундартистів і перформерів, артист токи, перформанси та концерти електронних музикантів. 

Водночас, організатори не полишили ідеї провести «Конструкцію» у Дніпрі. 

«Так ми хотіли підтримати тих, хто залишається в Україні та продовжує свою мистецьку практику попри війну, а також створити простір для обговорення тем, які хвилюють багатьох у час великої війни», — додає Андрій Палаш.

«Конструкція» у Дніпрі включатиме триденний фестиваль, що відбудеться у вересні, та серію подій впродовж літа. Серед найближчих заходів — резиденція для українських саундартистів та саундартисток. Участь у ній візьмуть Ujif_notfoundBryozone (Shape+)Mlin Patz, Undo Despot та місцеві артисти, які продовжують розвивати музичну сцену у Дніпрі. 

Детальна програма події з‘явиться згодом. 


«Конструкція» — це міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва та нових медіа, який проводиться з 2014 року у Дніпрі. Конструкція спирається на культурне надбання міста, працюючи з його ідентичністю, історичними контекстами та уявленнями про майбутнє. Фестиваль репрезентує експериментальну музику та мистецтво у взаємодії з міськими локаціями. У фокусі уваги проєкту — культурна спадщина та робота з історичною пам’яттю, культура діалогу, сталий розвиток міських спільнот і пошук шляхів порозуміння. Фестиваль презентує сучасне мистецтво інших країн і є міжнародним комунікаційним майданчиком, сприяючи відкритості міста та поширюючи українську культуру за кордоном. 

Нагадаємо, що цьогоріч «Конструкція» випустила другий альбом-компіляцію українських саундартистів. Послухати його можна на Bandcamp.


Читайте також: Фестиваль «Протасів Яр» пам’яті Романа Ратушного оголосив програму відкриття

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024