Головна
>
Музика
>

Стас Корольов та warнякання їдуть у концертний тур прифронтовими містами України

Стас Корольов та warнякання їдуть у концертний тур прифронтовими містами України

Стас Корольов та проєкт warнякання анонсували спільний концертний тур «Контур». Музиканти поїдуть у міста України, що зазнали масивних обстрілів чи пережили активні бойові дії. Тур триватиме з 10 по 20 грудня й за цей час виконавці відвідають 9 міст.

Усі концерти — безкоштовні, за попередньою реєстрацією. Усі — пройдуть в укриттях з автономним енергозабезпеченням, але точні локації повідомлять згодом усім зареєстрованим.

Стас Корольов пояснює, що мета «Контуру» — показати людям у прифронтових містах, що «ми з ними» і створити простір де можна безпечно проявити емоції: обійнятися, підтримати, надихнутися, прожити війну разом.

«Це проєкт для широкого кола людей, спраглих до культурних подій. Для всіх, хто потребує стимулу, натхнення, рекреації, ескапізму», — каже він.

Учасник проєкту warнякання Антон Слєпаков каже, що «Контур» є викликом для них.

 «Адже ніхто не знає напевно, чи потрібно це людям у даних місцях. Але ми хочемо побудувати діалог. Відчуваємо потребу в ньому, потребу бути в цих містах у цей час. Якщо людина дасть вихід будь-яким емоціям, подумає, порефлексує, можливо, поплаче, згадає когось, хто загинув чи загубився, і в цю ніч зможе поспати спокійніше — значить, мисвою роботу зробили. Цей проєкт — певний синхрон. Переживання різних людей і міст десь унікальні, а десь насправді схожі. Коли ми проживаємо все це разом — це потужний досвід. Це про єднання».

Окрім музики, на відвідувачів також чекає спілкування з артистами та активістами, які від початку повномасштабної війни працюють над зміцненням та розбудовою спільнот.

Також під час проєкту зніматиметься документальний фільм про локальні громадські ініціативи.

«Контур» ініціювала громадська організація Vidlik Projects, яка вже п’ять років займається культурною децентралізацією та розвитком молодої мистецької спільноти по всій Україні. 


Стас Корольов — музикант, ексучасник телешоу «Голос країни» та гурту YUKO. У 2022 році артист перетворився на однойменний гурт.

warнякання — це проєкт Антона Слєпакова та Андрія Соколова. Це поетично-музичний спосіб документування війни та своєрідної терапії, що дає можливість залишитись людиною.


Читайте також: 1 186 337 грн за 6,5 годин. Про що нам каже концерт Стаса Корольова у Сквоті 17б

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024