Головна
>
Відео
>

Kozak System презентували кліп проти Московського патріархату в Україні

Kozak System презентували кліп проти Московського патріархату в Україні

Вчора, 17 квітня, гурт Kozak System презентував кліп на пісню Фарисейська, присвячений проблемі Московського патріархату в Україні. Головним героєм мультиплікаційного відео став Ісус Христос у трьох образах: Хіпі, що уособлює мир та гармонію, Художника – творця, козака Мамая – борця із фарисейством. Також серед персонажів є учасники гурту Kozak System, автор слів пісні поет Артем Полежака та церковні діячі.

«Нас давно і гостро турбує тема впливу московського патріархату на свідомість українців. Її присутність в сучасній Україні неприпустима. Це абсолютно ворожа нам субстанція, а її діяльність несе пряму шкоду нам і нашим дітям. Пісня Фарисейська саме для цього і написана, щоб культурними засобами, та в іронічній формі вказати на існування цієї проблеми» – каже про нову пісню фронтмен гурту Іван Леньо.

Створенням відео займалась франківська майстерня «Теплі іграшки», скульптор-мультиплікатор Богдан Савлюк та аніматор Артем Руско.

«Через відео можна оживити глиняні мініатюри, сформувати характер та світогляд скульптурам, а це дуже захоплюючий процес. Ця пропозиція стала нагодою для Теплих Іграшок вперше виконати ролі у музиному кліпі, а для мене випробувати себе у ролі режисера-сценариста музичного твору, — розповідає Богдан Савлюк. — Найцікавішим моментом в роботі став кадр з міні «потопом», який накриває фарисеїв. Потрібно було з першого разу красиво накрити хвилею «фарисейський пляж». Сподіваюсь ця робота стане однією з родзинок у творчості Kozak System, адже це перший глиняний кліп в українському інформаційному просторі, що робить його унікальним».

Наприкінці березня гурт Kozak System презентували новий альбом Не моя, презентація якого вже відбулась у Києві. Послухати альбом можна тут.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024