Головна
>
Кіно
>

Презентація збірки Далі, концерт Otoy та спецпоказ «20 днів у Маріуполі»: куди піти 15-17 березня?

Презентація збірки Далі, концерт Otoy та спецпоказ «20 днів у Маріуполі»: куди піти 15-17 березня?

Цими вихідними відбудеться презентація збірки Максима «Далі» Кривцова «Вірші з бійниці», показ документальної стрічки Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», концерт репера Otoy, гурту «ЩукаРиба», спеціальний показ фільму «Я, “Побєда” і Берлін», концерт Жадана і Каданова, пластична вистака «Косачка» та інше — розповідаємо про 10 подій, які варто відвідати у Києві, Львові та Харкові.

Київ

Презентація збірки Максима Кривцова «Вірші з бійниці»

У п’ятницю у Києві відбудеться презентація збірки Максима «Далі» Кривцова «Вірші з бійниці». Модеруватиме подію Олександра Гонтар, а учасниками презентації будуть військовий та письменник Дмитро Вербич, кінорежисерка Ірина Цілик, «Підпільний стендап» та виконавиця Vivienne Mort.

Максим був учасником Революції гідності у 2013-2014 роках, після чого добровольцем долучився до лав ЗСУ. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та у Veteran Hub. З початком повномасштабного вторгнення повернувся на фронт, де продовжував писати вірші та прозу. У кінці 2023 року випустив збірку поезій під назвою «Вірші з бійниці», яку український ПЕН визнала однією з найкращих книг української поезії у 2023 році.

Коли: 15 березня, 19:00
Де: книгарня «Сенс», вул. Хрещатик, 34
Вхід: вільний донат

Показ фільму «20 днів у Маріуполі»

Документальна стрічка лауреата Пулітцерівської премії Мстислава Чернова. Члени команди Associated Press стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів. Фільм отримав «Оскар» як найкраща документальна робота. Стрічку знову покажуть у кінотеатрах.

Коли: 15, 16 та 17 березня
Де: кінотеатр «Оскар», «Планета Кіно», «Жовтень», Multiplex та інші
Вхід: за квитками

Концерт гурту «Сусіди стерплять»

Музиканти поєднують поп-рок, панк, пост-панк, рок, рейв і метал у своїй творчості. Гості концерту почують треки Дівчина з порнхабу, Залежність, Дівчинка панк, Селфхарм та інші. Окрім відомих пісень програма концерту буде доповнена новинками.

Коли: 15 березня, 19:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхід: за квитками

Концерт «Щука-Риба» в Uyava Stage

Молодіжний фольклорний гурт «Щука-Риба» зіграє концерт у Києві. Гурт відтворює традиційні українські пісні в новому звучанні.

«Музиканти вважають, що їхня місія — поширити інформацію й надихнути когось на дослідження, на розуміння себе», — кажуть організатори події.

Коли: 16 березня, 19:00
Де: Uyava Stage, вулиця Мечникова, 3
Вхід: за квитками

Спеціальний показ фільму «Я, “Побєда” і Берлін»

У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться спеціальний показ фільму «Я, “Побєда” і Берлін» з участю продюсера Олексія Терентьєва та художника-постановника Миколи Кіщука. Ця стрічка була знята за мотивами повісті Кузьми Скрябіна про його подорож до Берліна на початку 1990-х років. Фільм був адаптований українською мовою для аудиторії з порушеннями слуху та зору. Після перегляду гостей очікує обговорення стрічки.

Коли: 17 березня, 14:20
Де: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Експериментальна вистава «Косачка»

Цієї неділі в Києві відбудеться показ нової пластичної вистави «Косачка», яка об’єднала незалежних українських хореографок, танцівниць, музиканток і візуальних мисткинь.

«Створена за оригінальним сценарієм, експериментальна робота присвячена універсальній темі подорожі людського духу у безперервному колі життя. Надихаючись прикладом жінок, які сьогодні боронять українську землю, команда занурюється в колективний досвід жіноцтва і переплітає давні традиції із досвідом сьогодення», — розповідають організатори проєкту.

Музику до вистави створили композиторка Олена Шишкіна та випускниця школи електронної музики Module Exchange та курсу New Media Art Соломія Кирилова.

Коли: 17 березня, 18:00
Де: Київська опера, вул. Межигірська, 2
Вхід: за квитками

Львів

Концерт Otoy

Репер Otoy презентує новий альбом Темна музика, у якому «сконцентрував всю лють, злість та агресію». Львів вперше почує обидві частини альбому.

Під час концерту відбудеться благодійний аукціон – всі кошти підуть на дрони для бригади «Буревій».

Коли: 15 березня, 18:00
Де: Malevich Concert Arena, проспект В’ячеслава Чорновола, 2
Вхід: за квитками

Вечір поезії та музики з Сергієм Жаданом та Олегом Кадановим

 Митці та волонтери Сергій Жадан і Олег Каданов проведуть спільний ексклюзивний виступ.

«На вас чекає вечір наповнений творчістю, а також рефлексією над сучасністю через слово», — кажуть організатори події.

Коли: 16 березня, 19:00
Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Харків

Благодійний концерт «На трьох»: «Зарисовка»

Музиканти з Харкова продовжують збирати 75 000 гривень на придбання комплекту зв’язку для ЗСУ. Це буде вечір акустичної музики від Артема Войцеховського з гурту «Зарисовка», виступи поета Івана Сеніна та Гліба Ковальова з гурту KH8.

Коли: 15 березня, 19:00
Де: «ПОХ Паб», пров. Короленка 3
Вхід: вільний донат

Концерт «Нестерпна легкість буття»

Концерт гітаристів, авторів музики та пісень Гриши Чайки та Евгенія Яковенка. Виконавці гратимуть авторську музику.

«Війна все йде поруч з нами, проходить крізь нас, не видно їй краю, не знає вона жалю. Але все ж таки так потрібно, надважливо навчитися вимикати тривогу та переключатися в режим спокою. Інакше неможливо подолати цю “нестерпну легкість буття”. Цьому, як і всьому в житті, треба вчитися. Ми вчимося відчувати затишок та спокій під час війни та запрошуємо вас на наш концерт у ArtArea ДК, де ми разом спробуємо відчути, як це — тиша, де це — добре, з ким це — поруч», — кажуть виконавці.

Коли: 16 березня, 18:00
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська, 13
Вхід: за квитками


Читайте також: Хто, де, коли? Добірка 9 весняних турів українських виконавців

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024