Головна
>
Музика
>

Хто, де, коли? Добірка 9 весняних турів українських виконавців

Хто, де, коли? Добірка 9 весняних турів українських виконавців

Лірум зібрав 9 турів українських виконавців, які починаються цієї весни. Різноманіття жанрів — від року та кабаре до інді-музики — гарантує, що кожен знайде щось для себе.

Nazva 

Nazva — галицько-донбаський гурт Павла Гоца та Ярослава Яровенка. Основою пісень дуету є синтез поезії, цитати та твори класиків, музика та ритми різних народів світу. А свій стиль вони ідентифікують як «альтернативний етноарт хаос». 

9 березня музиканти розпочали свій перший тур, в межах якого завітають у 6 міст України.

«Нехай усі побачать, як створюється альтернативний етно-арт хаос на сценах України», — коментують учасники гурту.

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут.

Паліндром

Паліндром (Степан Бурбан) — репер, співак, композитор, режисер і музичний продюсер. Степан також був членом львівського реп-гурту Глава 94 і виступає під альтернативним псевдонімом — Кашляючий Ед. Протягом своєї творчої кар’єри він випустив чотири студійні альбоми: Про сьогодні, завтра і вчораСтіни мають вухаПридумано в черзі та Найліпші питання собі.

29 березня виконавець розпочинає свій тур Україною, під час якого завітає у 11 міст. Частина прибутку Паліндром передасть на загальні потреби 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ.

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут.

Ziferblat

Ziferblat — київський гурт, заснований на початку 2015 року. Наприкінці 2017 року презентував свій дебютний мініальбом Кіносеанс. Зараз до складу гурту входить Даніїл Лещинський, Валентин Лещинський та Федір Ходаков. 7 квітня гурт випустив дебютний повноформатний альбом Перетворення. Музиканти кажуть, що це терапевтична музика про те, як «здуріла реальність краде розум, спокій і тебе в тебе самого».

Після участі в Нацвідборі-2024 треки гурту Place I Call Home та Диско-Фанко терапія завірусилися, та музиканти змогли за тиждень продати всі квитки на концерт у Києві.

А 8 квітня гурт починає тур Україною, вони дадуть концерти у 11 містах. 

«Два роки були прикуті до Києва, бо відчували, що ще не готові до таких відповідальних речей. А зараз маємо sold out у столиці», — пишуть виконавці. 

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут

Цвях

Цвях — рок-гурт заснований Сергієм Лонюком у 2014 році. Виконує авторський матеріал у стилі панк-рок, ска-панк, з елементами рок-н-ролу, фолку та рага. Їхня дискографія складається з синглів та двох альбомів — Кікімора (2017)  та Поки тролі сплять (2019). Основна мета музики гурту полягає в тому, щоб пробуджувати свідомість українців, відновлювати втрачену культуру і зберігати цінності та традиції, що перейшли до нас від наших предків. 

12 квітня музиканти дадуть свій перший концерт у межах другої частини туру «Алхімія», під час якого вони зіграють у 9 містах України. Під час першої половини туру виконавці зібрали 146 742 гривень на потреби бригади НГУ Азов.

«На їхніх концертах оживають ляльки-мотанки, на сцені скачуть шамани з далеких Масайських племен, чорні мольфари йдуть до слему, а вправні тролі творять великі благодійні справи для наших захисників», — описує виступи гурту агенція Faine Misto

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут.

Діти інженерів 

Діти інженерів заснували у 2020 році в Києві барабанщик Петро Киданчук, гітарист Олександр Замай, бас-гітарист Сергій Пухов та вокалістка Олександра Копачевська. 2021 року вони видали свій дебютний альбом Велкам ту Юкрейн, панк. Після початку повномасштабного вторгнення гурт випустив ще два заплановані релізи: Рубці (який зібрав майже півтора мільйона прослуховувань на Spotify) та Навушники. А в березні заявив про перерву. Утім, вже в червні 2022 року учасники повернулися до творчості. З того часу склад гурту оновився: барабанщиком став Павло Сафонов, а гітаристом — Дмитро Соляник.

Восени 2023 року гурт Діти інженерів провів свій перший тур Україною. За 10 виступів виконавцям вдалося зібрати більше мільйона гривень для військових. 

У квітні 2024 року гурт проведе ще 4 благодійні концерти для збору на потреби 109 ОГШБ та бригади НГУ Азов. 

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут

Epolets

Epolets — український рок-гурт, що був створений 2012 року в Одесі. Гурт випустив чотири студійні альбоми – Epolets (2013), Dogma (2014), Сult (2016) та Діти Моря (2017). У 2015 році Epolets брав участь в шоу «X-Фактор». Свій стиль виконавці описують як сплав кількох поколінь рок-культур: диско 70-х, хард-рок 80-х, гранж 90-х. 

13 квітня гурт вирушає в тур на підтримку свого нового альбому темна вода, реліз якого запланований на 15 березня. У межах туру Epolets відвідають 6 міст України.

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут.

Dakh Daughters

Український театрально-музичний гурт, що утворився у 2012 році та виступає в жанрах «фрік-кабаре», «дарк-кабаре» і театрального перформансу. У листопаді 2016 гурт випустив дебютний студійний альбом If. А у квітні 2019 вийшов другий альбом — Air, до якого увійшло 7 треків на авторські тексти та вірші українських поетів: Павла Тичини, Майка Йогансена, Миколи Холодного, а також переосмислення роману Льюїса Керрола «Аліса у Дивокраї».

Гурт давав концерти у Парижі, Сіетлі, Сан-Франциско, а 15 квітня розпочне тур Україною, під час якого завітають у 5 міст.

«Ми запрошуємо вас лупати, слухати нове, старе, радіти, сумувати, співати з нами, танцювати, любити й лютувати, кричати й шепотіти, реготати й думати про щось глибинне з нами, ну і, звісно ж, з того всього разом зібрати грошей для перемоги», — коментують учасниці гурту.

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут.

Zwyntar

Zwyntar – український гурт, який поєднує елементи дарк-кантрі та фолк-року. Заснований в Києві у 2015 році Еріком і Дівуаром. Декілька місяців після створення гурту Саша Кладбіще запропонувала музикантам записати разом свою стару пісню Подарувала мені мама якось ножа і зняти на неї кліп. Цей проєкт об’єднав виконавців в єдиний музичний колектив. У 2016 році гурт представив свій перший сингл Ти не Бог, за яким слідував мініальбом Гріх. Дебютний повноформатний альбом гурту, під назвою Мертві голоси, побачив світ у 2018 році.

Благодійний тур гурту «Погана кров» розпочнеться 18 квітня, під час якого вони завітають у 10 міст України.

«Будемо слухати улюблені хіти про гріхи і спокуту, життя і смерть, кров і текілу… А також бонусні треки, які можна почути дуже рідко і тільки наживо! Будемо танцювати й пити, поки живі і поповнювати скарбничку бригади НГУ Азов благими діяннями», — коментують музиканти.

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут

ДахаБраха

ДахаБраха — український музичний проєкт, що грає у стилі етно-хаус та експериментує з форматами. експериментами. Гурт сформувався в Києві у 2004-му році. Керівником проєкту є Владислав Троїцький. ДахаБраха виходили на сцени світових фестивалів Glastonbury, Lowlands, Womad, WOMADelaide, Sziget, Fusion, GlobalFEST, Helsinki Festival, Med та інших. У 2020-му колектив за альбомом Шлях отримав Шевченківську премію. 

18 травня ДахаБраха розпочне благодійний тур, у межах якого завітають у 9 українських міст. Усі гроші з гонорарів гурту підуть на потреби фонду «Птахи».

«Ми скучили за нашими рідними українськими глядачами, і щасливі, що цього разу ми зустрінемося з вами в дев’яти українських містах. Ми мріємо про стійкий мир і спокій в нашій країні та захоплюємося нашими героями, які наближають нашу перемогу своїми вчинками й самопожертвою. Тому всі концерти будуть благодійними», — пишуть учасники гурту. 

Шукайте своє місто і купуйте квитки тут


Читайте також: Хто така Ariadna? Розповідаємо про лайнап Пожежі

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024