Головна
>
Кіно
>

Концерт «Курган і Агрегат», кінофестивалі, вечірки та джаз-вечір: 10 подій 1-3 березня

Концерт «Курган і Агрегат», кінофестивалі, вечірки та джаз-вечір: 10 подій 1-3 березня

Цими вихідними відбудуться великі концерти гуртів «Курган і Агрегат», Ziferblat та виконавиці Kola, два великі кінофестивалі та показ документальної добірки від Takflix, джазовий концерт, лекція про музику і благодійні вечірки. Розповідаємо про 10 подій, які варто відвідати у Києві, Львові та Харкові.

Київ

Концерт гурту «Курган і Агрегат»

Гурт Курган і Агрегат вперше за два роки вирушає у всеукраїнський тур, а до того ж весь прибуток планують передати на ЗСУ.

«Гурт Курган і Агрегат все такий їде у всеукраїнський тур, шоб знову ж таки зібрати гроші на потреби Захисників та Захисниць України! Ваш квиток на концерт — це солідний донат нашим воїнам, адже 100% прибутку з туру піде саме на їхні потреби. Тому приходьте співать разом з нами Вальку, Енергію ну і другі наші пєсні», — кажуть учасники гурту.

Коли: 1 березня, 19:00
Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119
Вхід: за квитками

Концерт гурту Ziferblat

Український гурт Ziferblat готує великий сольний концерт. З моменту виходу дебютного альбому Перетворення у 2023 році, гурт отримав кілька відзнак та нагород. Зокрема, став переможцем у категорії «Найкращі нові імена альтернативної музики» премії Музвар, а також був номінований у трьох категоріях Megogo — «Альтернативний Інді-артист року», «Кліп року» та «Альбом року». Крім того, гурт брав участь у Національному відборі на Євробачення 2024.

«Любі, вже мріємо побачитись з вами в перший день весни. Символічно, чи не правда? Адже з вами нам завжди світло, сонячно й по-весняному тепло», — кажуть учасники гурту.

Коли: 2 березня, 19:00
Де: Atlas, вул. Січових Стрільців 37-41
Вхід: за квитками

Концерт Kola

Виконавиця готує концерт, де можна буде почути треки, які вже стали відомими, так і багато нових робіт.

«Слова цих композицій добре знайомі всім. Готуйтесь співати разом з KolaПорічка, Біля серця, Бути простим та багато інших чуттєвих композицій», — діляться організатори події.

Також під час концерту буде проведено благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил.

Коли: 1 березня, 19:00
Де: Osocor Residence, вул. Виноградна, 2
Вхід: за квитками

Міжнародний кінофестиваль Film O’Clock 

У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться четвертий Міжнародний кінофестиваль Film O’Clock, який розпочнеться цієї п’ятниці та триватиме протягом десяти днів. У рамках фестивалю будуть представлені фільми з восьми різних країн, включно з Румунією, Литвою, Україною, Молдовою, Болгарією, Грецією, Єгиптом та Південною Африкою. Покази відбуватимуться у мові оригіналу із субтитрами англійською та українською мовами.

Розклад на вихідні:

  • 1 березня о 18:00 — показ литовської стрічки «Живі герої (The Living Heroes)» з субтитрами англійською та українською;
  • 2 березня о 17:55 — презентація «Добірка короткого метру. Частина 1»;
  • 3 березня о 14:20 — сім короткометражок від румунського кінематографіста Іона Гопо;
  • 3 березня о 17:45 — «Добірка короткого метру. Частина 2».

Коли: 1-3 березня
Де: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками у касі

Благодійний кінофестиваль «МРІЯ» в Будинку кіно

В Будинку кіно відбудеться благодійний кінофестиваль «Мрія», де будуть показані дев’ять короткометражних фільмів від талановитих сучасних українських режисерів. У рамках заходу також заплановано проведення аукціону, на якому будуть представлені унікальні твори мистецтва. Виручені кошти від продажу квитків та лотів аукціону планують перерахувати до фонду «Azov One».

Коли: 2 березня, 16:00-18:00
Де: Будинок Кіно, вул. Саксаганського, 6
Вхід: за квитками

День народження благодійного фонду «Доступ»

Протягом минулого року команда фонду «Доступ» підтримувала військових, які проходили лікування в одному з провідних військових госпіталів Києва, займаючись волонтерською діяльністю. Тепер вони працюють над створенням доступних просторів для військовослужбовців та ветеранів прямо у госпіталі. На святкуванні буде представлено звіт про виконану роботу та організовано аукціон з цінними призами.

Коли: 3 березня, 14:00
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17Б
Вхід: вільний донат

Львів

Музична онлайн-енциклопедія «Антенна»

Це буде  з музичною дослідницею та музиканткою сейрою про музичну онлайн-енциклопедію «Антенна» в межах виставки «Вільна музика». Сейра представить свій проєкт «Антенна» — онлайн-енциклопедію української незалежної музики.

Ідея «Антенни» полягає у заснуванні відкритої платформи та бази даних, до створення якої може долучитися кожен користувач.

Кураторка виставки Олега Погонченкова поговорить із сейрою про особливості музичної мапи України, підготовку і запуск «Антенни» та спільне й відмінне в різних спробах фіксації музичної дійсності.

Коли: 1 березня о 19:00
Де: Львівський муніципальний мистецький центр, вул. Стефаника,11
Вхід: за квитками

Джазовий квартет Леоніда Петкуна 

Джаз-квартет виконає твори Wes Montgomery, Cannonball Adderley, Horace Silver та інших.

Склад гурту:
Леонід Петкун – барабани і тарілки;
Роман Клепуц – клавішні;
Іван Лохманюк – бас гітара;
Григорій Керзон – саксофон.

Коли: 3 березня, 20:00
Де: Артцентр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35
Вхід: за квитками на вході

Харків

Благодійна вечірка «Весняний Незламний»

Головний організатор серії благодійних вечірок «Харків Незламний» Андрій Карпов приєднався до Збройних Сил. Втім, команда продовжує його справу й оголошує першу весняну зустріч 2024 року.

«Як після холодної зими приходить весна, так і темні часи випробувань закінчуються, змінюючись періодом нового розквіту в історії народів. З вірою в краще майбутнє і в трепетному передчутті пробудження природи, запрошуємо вас на наступну вечірку в Незламному!» — каже команда.

Коли: 02 березня, 17:00
Де: Харківська набережна 6
Вхід: донат від 300 гривень

Кінопоказ серії короткометражок «Торгувати зубами»

Art Area ДК разом з Takflix влаштовує показ серії короткометражних фільмів «Торгувати зубами». Це п’ять дотепних історій про юність, стосунки, життя в маленьких містечках та переосмислення ролі героїв. У програмі будуть представлені такі фільми: «Ну ти і дура, Ліза» режисерки Олександри Коноплі, «ГКЧП» режисера Аркадія Непиталюка, «Вітольд» режисерки Ольги Стернейчук, «Капітан Бровари» режисера Едуарда Нечмоглода та «Потерпи трошки» режисерки Любові Гончаренко.

Коли: 03 березня, 18:00
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська 13
Вхід: вільний донат

 


Читайте також: «Як ми назвемо цю війну?»: Ukraїner створив книгу-архів про два роки повномасштабного вторгнення

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024