Головна
>
Кіно
>

Лекція про Довженка, презентація «Скрипниківки» Жадана, фестивалі та концерти: куди піти 15-17 вересня?

Лекція про Довженка, презентація «Скрипниківки» Жадана, фестивалі та концерти: куди піти 15-17 вересня?

Сергій Жадан презентує поетичну збірку «Скрипниківка», у «Жовтні» відбудеться спецпоказ фільму «Я, Ніна» Марисі Нікітюк, Karna зіграє благодійний концерт, у Культ Мотиві відбудеться фестиваль вінілу, а Stoned Jesus вперше з 2018 року вирушить у всеукраїнський тур — розповідаємо про події у Києві, Львові, Одесі та Житомирі.

Київ

Виставка «Ось-Ось»

Лабораторія сучасного мистецтва «Мала Галерея Мистецького арсеналу» представляє виставку «Ось-Ось» — шосту виставку проєкту «Одне з одним. Просторові діалоги».

Проєкт є спробою осмислити відчуття, які учасники виставки проживали напередодні повномасштабної війни та під час блекаутів.

Учасники виставки: Вольт Агапєєв та Діма Толкачов.

Куратори: ​​Наташа Чичасова, Андрій Мирошниченко, Анастасія Гаразд.

Коли: 15-17 вересня, з 12:00 до 19:00
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Концерт гурту Tvorchi

Tvorchi — це дует саундпродюсера Андрія Гуцуляка та вокаліста Джеффрі Кенні, з’явився у 2018 році. У 2020 році буди учасниками Нацвідбору на Євробачення, але не пройшли. У 2023 році вони спробували знову й стали переможцями Національного відбору та учасниками міжнародного конкурсу Євробачення 2023.

На концерті вони зіграють свої відомі пісні, як-от Heart of Steel, з якою представляли Україну на Євробаченні, Мрійники, Молодість, Hidden Code та інші.

Коли: 15 вересня, 19:30
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Лекція про Довженка

Сергій Тримбач — український кінокритик, кінознавець, кіносценарист і колишній голова Національної спілки кінематографістів України (2009–2016) розкаже про комедіографічну творчість Олександра Довженка. У програмі: покази уривків з фільмів «В компанії Макса Ліндера», 1963 року, режисера Мода Ліндера, «Ягідка кохання», 1926 року, режисера Олександра Довженка, «Загибель богів», 1988 року, режисера Андрія Дончика та інших стрічок. 

Коли: 15 вересня, 18:00
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Концерт Kola

Виконавиця Kola неодноразово з‘являлася на телеекранах як учасниця музичних талант-шоу, як-от «Х-Фактор» чи «Голос країни», а також під час національного відбору на Євробачення 2017. Втім, популярною її творчість стала на початку повномасштабного вторгнення, після виходу пісні Чи разом?, яка завірусилася у ТікТоці й  зібрала майже 9 мільйонів переглядів на YouTube. За свою сольну кар‘єру Kola випустила два альбоми, кілька спільних треків зі Святославом Вакарчуком, Yaktak, Vlada K, alyona alyona, Krechet і Павлом Вишебабою, зіграла два великі концерти у київському Bel Etage і вирушила у благодійний тур «Нескорені».

Тож на концерті можна буде почути найвідоміші пісні, випущені за час творчої діяльності виконавиці.

Коли: 15 вересня, 19:00
Де: Тераса River Mall, Дніпровська набережна, 12
Вхід: за квитками

Концерт Апатія, Lykho та Яка Різниця 

Виконавці обіцяють випустити емоції глядача під час спільного концерту в клубі Mezzanine:

«Апатія створюють пісні, які народжують образи наших найтемніших думок та бажань. Їхні тексти — це мова, що розбиває душу на тисячі крихт…Lykho знесе енергією, закликаючи тебе долучитися до його крику про спроби втекти від жорстокості днів і знайти хоч трішки втіхи у музичних лабіринтах. Яка Різниця понесе в нестримний танець під поп-панк мотиви», — діляться організатори.

Коли: 16 вересня, 18:00
Де: Mezzanine, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Фестиваль «Тенета»

Фестиваль на Подолі, в програмі якого будуть концерти, лекції від виконавців, тату-корнер, благодійний аукціон та продаж мерчу.

У лайнапі — інді-рок гурти та виконавці Валя Самурай, Левко, Микола Пацюк та Sucilna_nevdacha.exe.

Коли: 16 вересня, 16:00
Де: Cult Motive, вул. Набережно-Хрещатицька, 31/36
Вхід: за квитками

Концерт гурту Kozak System

Цей концерт виконавці влаштовують, аби презентувати новий трек Українське сонце й зібрати кошти на допомогу армії. Фронтмен гурту Іван Леньо з лютого 2022 року служить патрульній поліції, музиканти активно допомагають фронту. Із початку повномасштабного вторгнення музиканти проїхали з благодійним туром більш ніж 200 міст та містечок України, Європи, США та Канади.

Коли: 16 вересня, 18:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхід: за квитками

Фестиваль Bezodnya Live 

Bezodnya Live запрошує на перший концерт до 5-річчя безмежного простору Bezodnya Music. На фестивалі виступатимуть 13 виконавців і гуртів. Музиканти, окрім власних композицій, готують сюрпризи: кавер-версії на хіти своїх колег.

У лайнапі: O.Torvald, The Unsleeping, Лілу45, Tember Blanche, Юля Юріна, thekomakoma, Renie Cares, Структура Щастя, Brykulets, Схожа, Діти Інженерів, Марний та Andrii Barmalii & Oleksandr Yavdyk.

Коли: 17 вересня, 19:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхід: за квитками

Спецпоказ фільму «Я, Ніна»

Фільм режисерки Марисі Нікітюк «Я, Ніна» розповідає про успішну телеведучу Ніну Сокіл. Вона — сильна особистість, яка має впізнаваність, кохання, кар‘єру та шанувальників. Та раптово фатальна новина про онкологічне захворювання руйнує все, про що мріяла головна героїня. Подолання хвороби забрало в Ніни кар‘єру, друзів, чоловіка й навіть частину тіла. Та саме ця перешкода змусить її зрозуміти, хто вона насправді, і що є найважливішим у житті.

Спецпоказ відбудеться за участі Яніни Соколової, режисерки Марисі Нікітюк, акторки Ксенії Хижняк і актора Максима Панченка.

Коли: 17 вересня, 15:20
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Фестиваль «Вулиця»

Головна тема фестивалю — вініл. На локації буде вініловий ярмарок, екскурс в історію українського панку та звучання платівок.

Програма:

3 12:00 до 18:00 працюватиме вініловий ярмарок, буде можливість на місці прослухати платівки.

О 12:30 буде йога від Віки Волкової. Бажано мати з собою килимок.

13:30. Вінілове радіо, де буде український фанк та цікаві історії.

О 15:30 — Музичний джем.

17:00 — Диитро Винниченко познайомить гостей із новою добіркою смачних хаусових платівок.

О 18:00 Ірина Растєряєва, лікарка-неонатолог, лектор drugstoreUA, чекатиме у лекційній залі щоб поговорити на тему «Важкий досвід при вживанні ПАР (психоактивних речовин), що робити та домедична допомога».

О 18:30 буде ще один музичний джем.

3 20:00 і до закриття буде вечірка, де можна потанцювати.

Коли: 17 вересня, 16:00
Де: Cult Motive, вул. Набережно-Хрещатицька, 31/36
Вхід: за донатом на вході

Львів

Спецпоказ фільму «Євродонбас»

Творці «Євродонбасу» — автори однойменного подкасту режисер Корній Грицюк і продюсерка Анна Паленчук

Фільм розвінчує радянські міфи про розбудову промисловості в регіоні. Стрічка розказує, що понад 100 років тому Донбас був невіддільною складовою європейського світу: тут засновували підприємства німці, бельгійці, британці, французи та американці. 

У фільмі показано іноземну спадщину Маріуполя, Лисичанська, Дружківки та селища Нью-Йорк. Ці населені пункти вже неможливо побачити такими, як у фільмі, адже незадовго після фільмування майже всі відзняті об’єкти європейської спадщини були знищені російськими військами.

Презентація стрічки відбудеться за участі режисера, а після показу буде обговорення.

Коли: 15 вересня, 19:30
Де: «Планета кіно» у ТРЦ Forum Lviv, вул. Під Дубом, 7Б. 
Вхід: за квитками

Концерт гурту Karna

У програмі концерту — нові пісні та хіти за всю 25-річну кар‘єру гурту. Karna з перших днів повномасштабного вторгнення росії активно волонтерять, а вокаліст Олексій Ярош служить у ЗСУ, тож концерт буде благодійним.

Коли: 16 вересня, 19:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Концерт гурту Stoned Jesus

Stoned Jesus їдуть у свiй перший тур Україною з 2018 року. На цих концертах трiо зiграє наживо свою культову платівку Seven Thunders Roar вiд початку до кiнця на честь її десятиріччя.

Коли: 17 вересня, 18:30
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Житомир

Презентація збірки «Скрипниківка» Сергія Жадана

Збірка є своєрідним поетичним щоденником автора. До неї увійшов 51 вірш, написаний до та після повномасштабного вторгнення. Усі поезії у збірці «поєднані відчуттям мови, яка так болюче зникає, але потім обов’язково повертається».

Коли: 15 вересня, 19:00
Де: Житомирський обласний телецентр, вул. Театральна, 7
Вхід: за квитками

Одеса

Концерт гурту Latexfauna

Музиканти анонсували лайв-виконання рідкісних треків Policia, Slon, Australia, а також пісень, які стали хітами гурту. Зокрема, з альбому Senbernar, що вийшов у вересні 2022-го року. До альбому увійшли треки Arktika, Kosatka, Cherkaschyna, Bohun та інші пісні.  А ще, буде нова пісня Masandra, на яку музиканти випустили еротичний кліп для свого OnlyFans.

Коли: 16 вересня, 19:00
Де: Mandra Lavandiia, с. Протопопівка, берег Хаджибейського лиману
Вхід: за квитками


Читайте також: Андрій Курков, Катерина Калитко, Емма Антонюк та інші: Lviv BookForum оголосив програму

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024