Головна
>
Кіно
>

Концерт гурту «Пиріг і Батіг», презентація нового фільму Ukraїner, вечірки та виставки: куди піти 22-25 грудня?

Концерт гурту «Пиріг і Батіг», презентація нового фільму Ukraїner, вечірки та виставки: куди піти 22-25 грудня?

Цими вихідними відбудуться концерти гуртів Latexfauna, «Пиріг і Батіг», спільний концерт гуртів Хейтспіч, Кажан і нунчаки та renie cares, а також різдвяний джем у DIM, спецпоказ фільму «Різдво разом», музично-поетичний вечір в театрі «Нафта», благодійні вечірки та літературні розмови — розповідаємо про події у Києві, Львові, Харкові, Миколаєві та Вінниці.

Київ

Концерт гурту «Пиріг і Батіг»

Музично-поетичний гурт «Пиріг і Батіг» анонсував концерт у Національному музеї історії України. Виконавці кажуть, що це буде затишний і камерний виступ, адже приміщення розраховане на 90 осіб. Гості також матимуть можливість пройтись по всім залам музею та переглянути виставки.

Коли: 22 грудня, 18:00
Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська 2, Київ
Вхід: за квитками

Концерти Latexfauna

Latexfauna зіграє в Києві два концерти поспіль. Обидва концерти будуть благодійними. Ось як описують подію самі музиканти:

«Дорогі музичні гурмани. З гурандіозним запалом сповіщаємо, шо плануємо гуркотіти для вас двома концертами підряд на гуроді Київ. Ці концерти є спрямовані, шоб зібрати гуршей для сил оборони нашої Вкраїни, аби гуріли наші воріженьки. Заходіт. Гуртом *бемо рssnyou».

Коли: 22 та 23 грудня, 19:00
Де: Atlas, вул. Січових Стрільців
Вхід: за квитками

Фестиваль світла Lights & Dreams

В парку «Співоче» відбудеться фестиваль ліхтарів під назвою Lights & Dreams. Організатори обіцяють захоплююче видовище з численними світловими інсталяціями, включаючи фігури висотою від 3 до 7 метрів. На території фестивалю буде розташовано понад 30 ілюмінаційних місць, включаючи «Ліс казкових фей та ельфів», «Тунель закоханих», «Магічні коти», «Золотий дракон» і багато інших.

Крім того, на фестивалі будуть шоу аніматорів, стилізовані фотозони, тематичні фуд-корти, феєричні виступи та багато іншого.

Коли: 22 грудня, 15:00-21:00
Де: вулиця Лаврська, 31
Вхід: за квитками

Різдвяний джем у DIM

Музична школа DIM проведе великий святковий джем. Буде багато музики, спілкування, смачна піца, загадування бажань та виступ секретного гостя. Джем триватиме 6 годин. Кількість місць обмежена.

Джеми DIM розраховані й на початківців, і на досвідчених музикантів. Новачкам допомагають викладачі, показуючи, як зіграти прості партії на різних інструментах, щоб навіть учасники без досвіду відчули себе музикантами.

Коли: 23 грудня, 15:00-22:00
Де: 7 monkeys, вулиця Білоруська, 3
Вхід: за квитками

Концерт Monastetiq на Uyava

Monastetiq — український дует, створений у 2018 році. Підтримають їхній виступ виконавці Votuma, Neumateria b2b Latyshev (Live Hybrid Dj Set), Soana та ще два гості, ім’я яких не розголошують.

Коли: 23 грудня, 17:00-23:00
Де: Uyava, вулиця Мечникова, 3
Вхід: за квитками

Спецпоказ фільму «Різдво разом»

У «Українському домі» буде представлений документальний фільм «Різдво разом». Ця стрічка, створена командою Ukraїner, розповідає історію того, як у січні 2023 року українська молодь об’єдналася та вирушила на окуповані території, щоб подарувати Різдво тим, хто зазнав військової агресії.

Під час перегляду цього фільму глядачі матимуть змогу поринути в атмосферу святкування Маланки, дізнатися більше про особливості вертепування та підготовку до колядування. Презентація фільму відбудеться одночасно в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Івано-Франківську.

Коли: 23 грудня, 17:00
Де: вулиця Хрещатик, 2
Вхід: вільний

Реп-субота у Хвильовому

Це — реп-вечірка від формації Allosyrup, що відбудеться після піврічної перерви. У програмі — лайв-виступи, улюблені резиденти та багато репу.

Коли: 23 грудня, 18:00
Де: вулиця Верхній вал, 18
Вхід: за квитками на вході

Різдвяний ярмарок у Squat 17B

 Упродовж двох днів у просторі Squat 17B працюватимуть ярмаркові ятки з подарунками та ласощами, глінтвейн, дроп благодійного одягу та інше. 24 грудня протягом всього часу роботи ярмарку можна зробити фотопортрет за донат. Зібрані кошти продавці передадуть на обрані збори, а загальний прибуток клубу перерахують на дрон для підрозділу ударних безпілотників ЗСУ «Щедрик».

Коли: 23-24 грудня, 12:00-16:00
Де: вулиця Терещенківська 17-б
Вхід: вхід вільний

Вечір джазу Christmas Jazz

Організатори влаштовують різдвяний джазовий концерт у Будинку Кіно, де звучатимуть зимові композиції. Гратимуть для них вокаліст Павло Пігура, рояліст Радіон Іванов, саксофоніст Дмитро «Bobeen» Александров, контрабасист Сергій Клюєнко, барабанник Олександр Лебеденко.

Коли: 24 грудня, 19:30
Де: Будинок Кіно, вул. Саксаганського, 6
Вхід: за квитками

Різдвяна Vertuha у Closer

Closer влаштовує святкову вечірку Vertuha з вог-батлом. За діджейським пультом будуть Victor V-R, Alinikus, Seba Korecky та Pobo. Організатори наголошують, що на події діятиме дрескод — одяг з червоними або блискучими елементами.

Коли: 24 грудня, 15:30-22:30
Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками на вході

Львів

Спільний концерт гуртів Хейтспіч, Кажан і нунчаки та renie cares

Спільний концерт гуртів Хейтспіч та Кажан і нунчаки. Перші гратимуть брутальний і постхардкор, а другі — панк-рок.  Організатори обіцяють «потужне звучання, виразні тексти та атмосферний заряд». Також до них приєднається інді-гурт renie cares.

Коли: 22 грудня, 18:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Розмова «Війна-Різдво-Текст»

22 грудня відбудеться розмова «Війна-Різдво-Текст» біля ясел з поетами, вірші яких звучать у вертепі — Катерина Міхаліцина, Галина Крук, Остап Сливинський у тонкому скеровуванні Данила Ільницького.

«Все складніше підбирати слова до того, що відбувається в нашому житті, все глибші прірви наших досвідів, все складніше означати майбутнє. Тим цінніше засвідчити зустріч майстрів слова, які зберуться разом помовчати. Означити тишу біля народження Слова. Успільнитись у вслуханні в Текст, який пишеться на наших очах», — описують розмову організатори.

О 19:00 відбудеться перший показ вистави – вертепу «Маленькі ортопедичні сандалики». 

Коли: 22 грудня, 17:00
Де: Львівський шаховий клуб, вул. Фредра, 1
Вхід: за реєстрацією

Харків

Музично-поетичний вечір в театрі «Нафта»

У просторі театру «Нафта» пройде музично-поетичний благодійний вечір. Також відбудеться благодійний аукціон. Серед лотів — роботи харківських митців. Усі кошти, виручені з аукціону, будуть переказані на потреби ЗСУ.

Серед музикантів: Фівер, Фіалка та Богдан Синявський. Серед авторів і авторкок: Сергій Савченко, Марина Низова, Мар’я Терція, Дарина Каденко та Дмитро Клімов.

Коли: 22 грудня, 17:30
Де: Театр «Нафта», вул. Чорноглазівська
Вхід: донат від 100 гривень, реєстрація за посиланням

Допрем’єрний показ фільму «Могила»

Це документальний фільм про масові поховання в Ізюмі. Над стрічкою працювало локальне ЗМІ «Ґвара Медіа» та британська студія 9 Films. Над створенням фільму команда працювала близько року, його прем’єра відбулась 6 листопада у Лондоні, у Харкові ж відбудеться перший допрем’єрний показ в Україні. 

Коли: 23 грудня, 15:00
Де: локацію повідомлять згодом
Вхід: за реєстрацією

Різдвяний літературний слем

Традиційний Різдвяний слем від LitSlamUA має на меті зібрати кошти для військових, що служать на Куп’янському напрямку.  Учасники можуть зареєструватися за цим посиланням.

Коли: 23 грудня, 18:00
Де: вул. Полтавський шлях 53/55, бар «БАРрель»
Вхід: донат від 100 гривень

Панк-метал святвечір

Kharkiv Hardcore разом з Kazka Family влаштують панк/метал святвечір в барі «Казка». У лайнапі: Squat Apart — metal punk (Одеса), Kakerlaken — hardcore/punk (Суми), «Вир!» — emo-punk (Київ) і Poshend — punk-rock (Харків).

Коли: 23 грудня, 18:00
Де: вул. Пушкінська 25, бар «Казка»
Вхід: за квитками на вході

Івано-Франківськ

Кінопокази в межах мандрівного Docudays UA

На закритті програми Docudays відбудеться показ та обговорення фільму «Король Лір: як ми шукали любов під час війни». Фільм розповідає про місто Ужгород, де знаходять притулок тисячі українців, що втекли від російської агресії. Місцевий активіст В’ячеслав Єгоров організовує театральну виставу «Король Лір» з участю переселенців, допомагаючи їм знайти призначення в новому житті під час війни. Це стає не лише засобом вираження творчості, але й способом відповіді на вічні питання про любов та життя в умовах конфлікту.

Запрошеним гостем на заході буде герой фільму та заслужений артист України — Олександр Куцик.

Коли: 23 грудня, 15:00
Де: «Між іншим: Простір», м. Івано-Франківськ, вулиця Довга, 20Б.
Вхід: за реєстрацією

Вінниця

Концерт Kozak System

Kozak System грають концерти в різних містах України у межах благодійного туру. Гурт волонтерить від початку повномасштабного вторгнення — кошти з концертів музиканти передають на потреби військовослужбовців.

Коли: 22 грудня, 19:00
Де: Вінницький державний педагогічний університет
Вхід: за квитками

Миколаїв

Концерт Zlata Ognevich «Віддаю» 

Для великого концерту спільно з гуртом Kazka Records Band була розроблена нова програма. До неї увійшли хіти виконавиці Солодка Кара, Танцювати, Буревіями, Зозуля, Лелека, Як мені бути, Світло та інші треки.

Коли: 25 грудня, 19:00
Де: Концерт-хол «Юність», проспект Богоявленський, 39А
Вхід: за квитками


Читайте також: Резиденція «Слово» в Харкові відновить свою діяльність

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024