Головна
>
Кіно
>

День народження The Crown, концерти, виставки та спецпокази: куди піти 24-26 листопада?

День народження The Crown, концерти, виставки та спецпокази: куди піти 24-26 листопада?

Спецпоказ першого фільму Babylon’13, майстер-клас та лекція, присвячені до дня пам’яті жертв Голодоморів, виставка про Різдво у Києві, концерти Тонка, Жадана і Собак та Karna, день народження The Crown, презентація книжки Дністрового та інше — розповідаємо про події у Києві, Львові, Тернополі, Сумах, Одесі та Харкові.

Київ

Спецпоказ фільму «Сильніше ніж зброя»

«Сильніше ніж зброя» — це перший документальний фільм групи українських кінематографістів Babylon’13, який вийшов у прокат 27 листопада 2014 року. Стрічка показує еволюцію українських реалій від стихійної спроби захоплення Адміністрації Президента 1 грудня до кривавих боїв у руїнах донецького аеропорту. 

Показ приурочений до 10-річчя Революції Гідності.

Коли: 24 листопада, 17:00
Де: Музей Києва, вул. Б. Хмельницького, 7
Вхідза реєстрацією

День народження The Crown

У київському клубіThe Crown відбудеться вечірка на честь річниці заснування. У програмі — концерти, виставка афіш і концертних фотографій, благодійні аукціони, розіграші й фірмові частування від закладу. 

Упродовж трьох днів у клубі виступлять 16 українських артистів, які грають у різних жанрах. Серед них: The Hypnotunez, The Troubled, Orpha, Хамерман Знищує Віруси, Re-Read, Folkulaka та інші.

Також планується виставка афіш та фотографій від Kirai, Alinel Grotesque, Романа Тимченка й Тетяни Чепурної. 

Коли: 24-26 листопада, 17:00
Де: The Crown, вул. Сагайдачного, 10/5
Вхідза квитками

Виставка про українське Різдво

Музей історії міста Києва спільно з колекціонеркою старовинних ялинкових прикрас Мариною Лукʼяновою представляють виставку «Київська ялинка від XIX cтоліття — до сьогодення», яка дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів. Основним атрибутом виставки стане саме ялинка. Гості зможуть діщнатися, якими були перші ялинки у столиці та чим їх прикрашали. 

Коли: 24 листопада, з 12:00
Де: Музей Києва, вул. Б. Хмельницького, 7
Вхід: за квитками на вході

Концерт гурту Тонка

Гурт Тонка зіграє унікальну акустичну програму у Closer. До неї увійдуть пісні з усіх релізів, але у новому для Тонки звучанні — без електроніки і синтезаторів. Натомість будуть живі барабани, фортепіано, класична гітара, бас та саксофон.

Спеціально для цього концерту до складу гурту доєднались гітарист Євген Пугачов та саксофоніст Гріша Паршин. 

Коли: 24 листопада, 19:00
Де: Closer, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхідза квитками

Концерт Osnova та Ship Her Son

Київський гурт Osnova повертається з першим за 2 роки сольним концертом. Головною ціллю виступу стане збір коштів для волонтерського фонду Harmata Volunteers. Виступатимуть музиканти разом із Ship Her Son — проєктом Антона Шиферсона.

Коли: 24 листопада, 19:00
Де: Volume Club, вул. Гарматна, 26/2
Вхідза квитками

Концерт гурту «Жадан і собаки»

Харківський панк-рок гурт «Жадан і собаки» зіграє великий сольний концерт. У програмі — програма з відомих пісень гурту, як-от Мальви, Троєщина, Мадонна, Ребе та інші. 

Коли: 24 листопада, 19:00
Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119
Вхідза квитками

Концерт гурту Karna

Альтернативний рок-гурт Karna вирушив у всеукраїнський тур з програмою Arkan Tour 2.0. Вони привезуть із собою нові пісні, традиційно заспівають із залом Моя Мила і Маленька, а також інші відомі хіти. 

Коли: 24 листопада, 19:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхідза квитками

Дискусія «Гра світла та темряви в історії культури»

Автори Kult: Podcast, літературознавиця Тетяна Огаркова та філософ Володимир Єрмоленко обговорять як сприймалось світло та темрява у різні історичні епохи. 

Коли: 25 листопада, 17:00
Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12
Вхідза квитками

Концерт Enleo

Enleo (справжнє ім‘я Нікіта Леонтьєв) — поп-музикант з Маріуполя, який спершу грав як вуличний музикант, а згодом став популярним завдяки каверам на пісні відомих виконавців, наприклад, Тома Одела чи Hozier. На цьому концерті він презентує свій дебютний альбом молодість, та зіграє пісні вальс під вибухи, бій подушками, а також кавери інша любов, веди мене в храм та інші.

Коли: 26 листопада, 19:00
Де: Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41
Вхідза квитками

Львів

Відкриття виставки «Феномен Марії Примаченко»

В експозиційних залах другого поверху Палацу Потоцьких відкриється виставка про українську художницю Марію Примаченко. Експозиція налічує 51 твір зі збірки Запорізького обласного художнього музею зберігає пам’ять про Дім. 

«Для художниці дім — це село Болотня на Поліссі, якому не було кінця: у кожному дереві чи краплі дощу вона бачила Україну, чула далекі голоси Народу, пісні, яких не знала, запахи трав, які ростуть у далеких краях», — кажуть організатори події.

Коли: 24 листопада, 11:00
Де: Палац Потоцьких, вул. Коперника, 15
Вхід: вільний

Майстер-клас зі створення колосків

У день пам‘яті жертв Голодоморів у книгарні-кав‘ярні Старого Лева відвідувачі разом з ілюстраторкою Людмилою Стецькович створювати колоски — як один із символів пам’яті про ці трагічні події. Людмила ілюструвала книжку Марії Вроди «Там, де тече Ятрань». Книжка розповідає про 9-річного Тимоша, який змушений рано подорослішати, коли в йо­го село приходить великий голод. На плечі хлопця лягає турбота про молодших брата і сестру, а часом — і про сусідських дітей. Аби допомогти батькам, Тимош поночі шукає зерна у мишачих норах, а рибальство на милій серцю річці-годувальниці Ятрані замінює на збір цвіту з дерев.

Коли: 25 листопада, 14:00
Де: Книгарня-кав’ярня Старого Лева, вул. Стрийська, 210
Вхід: вільний

Концерт Onuka

Onuka представить новий реліз Room у Львові. Це, за словами творців збірки, найліричніший та найбільш споглядальний альбом в історії проєкту. До альбому увійшли 10 треків. Найвідомішим з них є сингл Peremoha. Кожен трек альбому зачіпає актуалньні про леси українців у період війни. 

Коли: 26 листопада, 18:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Тернопіль

Презентація книжки «Дні тривог»

Письменник і художник Анатолій Дністровий презентує нову поетичну збірку «Дні тривог», до яких увійшли поезії, написані після 24 лютого 2022 року, а також ранні вірші, що суголосні з тривогами теперішньої воєнної доби.

Анатолій — автор понад 20 книжок поезії, прози, есеїстики, зокрема романів «Пацики», «Дрозофіла над томом Канта», «Б-52» та інших. Після повномасштабного вторгнення письменник долучився до Сил оборони України, служить молодшим лейтенантом.

Коли: 25 листопада, 16:00
Де: Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9
Вхід: вільний

Суми

Концерт гурту Tember Blanche

Гурт зіграє концерт з особливою програмою для тих, хто тільки знайомиться з творчістю Tember Blanche. До програми увійдуть найбільш атмосферні пісні гурту.

Коли: 24 листопада, 18:00
Де: Клуб Uart
Вхід: за квитками

Одеса

Концерт Cheev

Виконавець Влад Чижиков виконає свої відомі пісні, зокрема TikTok-хіт Гарно так, треки з альбому Drama та інші композиції. Організатори обіцяють вечір, сповнений чуттєвого вокалу та емоційної лірики. 

Коли: 25 листопада, 18:00
Де: Palladium, Італійський Бульвар, 4
Вхід: за квитками

Харків

Онлайн-лекція «Проблема хліба: голод 1921-2923 рр. у художніх текстах»

У День пам’яті жертв Голодомору Харківський ЛітМузей проведе лекцію про винищення українського села радянською владою. Лекторкою буде Марина Куценко.

Коли: 25 листопада, 17:00
Де: онлайн
Вхід: безкоштовно, приєднатися за цим посиланням

Концерт Warnякання

У Харкові відбудеться музичний документально-терапевтичний проєкт Антона Слєпакова та Андрія Соколова. Проєкт створюється в реальному часі та є певною рефлексією та мистецькою реакцію на повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ до України. 

Музиканти провели з початку повномасштабного вторгненння більше 70 концертів у містах України та Європи. Проєкт є благодійним — кошти з продажу треків та донати на виступах щоразу відправляються на потреби волонтерів та військових, що захищають Україну.

Коли: 26 листопада, 19:00
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевьска, 13
Вхід: за квитками


Читайте також: Чому ти любиш Різдво? Читаємо уривок з книжки «27 днів до Різдва» Дзвінки Матіяш

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024