Головна
>
Новини
>

Учасники Курган & Agregat стали амбасадорами курсів української мови

Учасники Курган & Agregat стали амбасадорами курсів української мови

19 березня всеукраїнський рух «Єдині» на своїй фейсбук-сторінці оголосив, що амбасадорами квітневого курсу вивчення української мови стануть учасники гурту Курган & AgregatАміл та Раміл Насірови

«Боїтеся розмовляти українською, бо ваша вимова зовсім не схожа на літературну — оту, як із книжки? Тоді долучайтеся до проєкту “Єдині”! І амбасадори квітневого курсу переконають вас, що не варто цього соромитися! Бо суржик та діалекти — наша родзинка», — йдеться в повідомленні.

Організатори обіцяють, що впродовж курсу Аміл та Раміл допоможуть усім охочим побороти невпевненість у собі та змотивують заговорити українською. 

Початок курсу — 1 квітня, триватиме він місяць, а участь — безплатна. Зареєструватися можна на сайті проєкту за посиланням.

Курс має два напрямки: для тих, хто хоче перейти на українську мову та граматичний курс української.

Як обрати напрямок?

Організатори зазначають, що курс переходу на українську мову допоможе почати говорити українською, перейти на українську в щоденному спілкуванні, отримати психологічну підтримку та мотивацію в процесі переходу на українську.

А граматичний курс української — для тих, хто прагне опанувати базові теми для використання української мови в повсякденному житті, вдосконалити свою мову та поповнити словниковий запас, позбутися росіянізмів.


Рух «Єдині» — проєкт освітньої та психологічної підтримки у переході на українську мову, заснований у 2022 році. Його мета — об’єднати українців за допомогою мови та допомогти усвідомити українську мову, історію та культуру як спільні цінності, які формують порозуміння і посилюють довіру між українцями заради безпеки країни.


Курган & Agregat — український хіп-хоп гурт із Харківської області, що утворився у 2014 році. У своїх текстах гурт використовує суржик і слобожанський говір. З початку повномасштабного вторгнення Курган & Agregat займається волонтерською діяльністю. Наприклад, у вересні 2023 році гурт за два концерти в Києві та один у Львові зібрав 1,625 мільйона гривень на допомогу Збройним Силам України. 


Читайте також: «Інколи треба брати відповідальність». Нова очільниця Наглядової ради УКФ Наталія Кривда про своє призначення

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024