Головна
>
Література
>

Україна візьме участь на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2024: розповідаємо про програму заходу

Україна візьме участь на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2024: розповідаємо про програму заходу

З 21 по 24 березня у Лейпцизі (Німеччина) пройде Лейпцизький книжковий ярмарок. Метою заходу є об’єднати читачів з авторами, видавцями та медіакомпаніями з Німеччини та усього світу. Щорічно ярмарок відвідують понад 286 000 гостей, і більше ніж 40 країн представляють свої книги та видавничі досягнення. Гаслом участі України на цьому заході є «Крихкість існування».

Фото: Leipziger Buchmesse/Facebook

«Під час геноцидальної війни Росії проти України, надважливо розповідати про нас світові, зокрема про нашу культуру й літературу. Завдяки спільним зусиллям наших партнерів, на Лейпцизькому книжковому ярмарку будуть представлені нові книжки українських видавців, а на панельних дискусіях лунатимуть голоси людей, які творять сучасну українську культуру», ділиться директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Україна на національному стенді

Україну на національному стенді представлятимуть 11 видавництв: Видавництво Старого Лева, Наш Формат, німецько-український журнал Gel[:b]lau, Білка та інші. Організацією стенду займається Український Інститут Книги. На стенді буде представлено близько 150 видань різних жанрів та тематик: від класики до сучасних авторів, від дитячої літератури до історичного нонфікшену та іншого. 

Також будуть представлені книги Максима Кривцова, Андрія Гудими та Гліба Бабіча — письменників-воїнів, які загинули на фронті.

Літературна програма «Українські історії опору та ідентичності»

На Лейпцизькому книжковому ярмарку пройде спеціальна літературна українська програма «Українські історії опору та ідентичності».

У програмі заплановано проведення 28 подій з участю як українських, так і закордонних письменників, літературознавців, журналістів і лідерів думок. Під час панельних обговорень та розмов наголошуватимуть на розвитку української літератури та видавництва під час війни, а також на питаннях деколонізації та літературі військових.

Одна з подій буде приурочена до вшанування пам’яті воїна і поета Максима Кривцова, який загинув на фронті у січні 2024 року. Учасники події обговорюватимуть його збірку «Вірші з бійниці». Серед спікерів будуть військовослужбовець Збройних сил України, мандрівник-професіонал, громадський активіст та захисник Донецького аеропорту — Дмитро Вербич; директорка видавничого бренду «Наш Формат» — Анастасія Нікітіна; сестра Максима Кривцова — Анастасія Худавердян; та поетка, перекладачка — Катерина Калитко.

На події також говоритимуть про роботи Станіслава Асєєва, Артема Чеха, Андрія Любки, Олени Стяжкіної

Зі всією програмою можна ознайомитися за посиланням


Читайте також: «Це місце поєднує літери, сенси й людей», — видавчиня Катерина Носко про «Мистецьку бібліотеку» у Львові

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024