Головна
>
Музика
>

DakhDaughters, Zlypni, DakhTrio, Zgarda та інші: у Києві пройде 12 вечірка Лесі Квартиринки

DakhDaughters, Zlypni, DakhTrio, Zgarda та інші: у Києві пройде 12 вечірка Лесі Квартиринки

27 квітня на кіностудії імені Олександра Довженка відбудеться 12 вечірка авторської музики від Лесі Квартиринки. 1 квітня організатори події оголосили лайнап вечірки.

Леся Квартиринка — це київська тусовка авторської музики, яку заснувала артистка Renie Cares і її подружка Іванка Ліщук. Спочатку на сцені виступали вони самі та їхні друзі, але згодом ком’юніті та лайнап розширилися. Головна ідея квартиринки — познайомити глядача з українською музикою і сучасною культурою.

Детальніше про формат і гостей вечірки можна прочитати в інтерв‘ю з організаторами за посиланням.

Цього разу у лайнапі:

Dakh Daughters 

Український театрально-музичний гурт, що утворився у 2012 році та виступає в жанрах «фрік-кабаре», «дарк-кабаре» і театрального перформансу. У листопаді 2016 гурт випустив дебютний студійний альбом If. А у квітні 2019 вийшов другий альбом — Air, до якого увійшло 7 треків на авторські тексти та вірші українських поетів: Павла Тичини, Майка Йогансена, Миколи Холодного, а також переосмислення роману Льюїса Керрола «Аліса у Дивокраї».

Zlypni

Івано-франківський гурт, перший реліз якого відбувся в липні 2023 року. У складі гурту четверо учасників: Іванка (вокал, скрипка, бас-гітара), Спайдер Петро (вокал, перкусія), Мак Йос (синтезатори, контролер AKAI) й Данило (вокал, гітара).  Учасники кажуть, що мета їхньої музики — «створити сей невидимий, проте дуже вагомий контакт слухача з колективним свідомим за допомогою трансово-гіпнотичних, а подекуди брудно-панкових структур — як матрицю для синтезу найвагомішої потреби людства — стану потоку, зацікавленості та всебічної натхненної завзятості, себто гармонії духу з тілом»

DakhTrio

Музичний колектив, заснований у 2020 році. До складу тріо входять актори театру «Дах»: Володимир Руденко, Софія Баскакова та Ігор Димов. Їхні тексти часто засновані на українській поезії та фольклорі, серед їх робіт — камерна опера, заснована на віршах Василя Стуса, «Стус: Перехожий» та музична вистава, присвячена творчості Павла Тичини, «ТичинА: феномен добИ». 

Zgarda 

Київський фолк-гурт, який у своїй творчості поєднує фольклорні мотиви та акустичні інструменти. Колектив записує інтерпретації українських народних пісень, серед яких На небі місяць, Щедрий Вечір, Dubrovонька, Листочку з явора та інші. Колектив отримав статус «Відкриття року» на етно-фестивалі «Віртуози фолку» 2018 року. Вокалісткою гурту є учасниця шоу «Голос Країни» Юлія Вітранюк.

Також на події виступатимуть спеціальні гості — авангардний театр Roft Monkey LaLaLa та квартет ударних інструментів Тулумбаси.

Коли: 27 квітня, 15:00-22:00
Де: Київ, кіностудія ім. О. Довженка
Дрес-код: експеримент
Вхід: за квитками


Читайте також: Хто такий нестор? Розповідаємо про лайнап фестивалю Пожежа

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024