Головна
>
Література
>

Онлайн-платформа «Локальна історія» заснувала видавництво

Онлайн-платформа «Локальна історія» заснувала видавництво

13 квітня співзасновник та головний редактор проєкту «Локальна історія» Віталій Ляска на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що проєкт масштабується до формату видавництва. Першим продуктом видавництва стала книжка Ірини Пустиннікової «Карпати. Коротка історія мандрів».

«Ідея, яка давно визрівала у середовищі нашої команди, кристалізувалася восени минулого року. Тоді ми врешті зареєстрували видавництво і до нині зробили чималий пласт наразі невидимої роботи», — пише співзасновник проєкту «Локальна історія» Віталій Ляска

«Локальна історія» — це мультимедійна онлайн-платформа про минуле та сучасне України, що об’єднує друковані журнали, передплату на подкасти, статті, репортажі та інші корисні матеріали. Науково-дослідний проєкт започаткували у 2012 році, а в листопаді 2018 року вийшов перший щомісячний український науково-популярний журнал. У 2019 році запустили також онлайн-платформу localhistory.org.ua.

Віталій Ляска також розповідає, що видавництво вже уклало угоду з провідними українськими істориками та письменниками й провело успішні перемовини зі світовими видавництвами, зокрема із Єльським та Прінстонським університетами, The Wylie Agency, PEW Literary, агентством Беати Стасінської та іншими.

Усі книжки, які зараз перекладаються, мають українське тло або є актуальними для української аудиторії. Головний редактор наголошує, що одним із завдань видавництва «Локальна історія» буде спроба заповнити лакуну обмежених знань про світову історіографію. 

Першим продуктом видавництва «Локальна історія» стала книжка журналістки й краєзнавиці Ірини Пустиннікової «Карпати. Коротка історія мандрів». 

«Ця праця  – напрочуд гармонійне поєднання легкості і ґрунтовності, до того ж оздоблене двома сотнями архівних світлин. Це той історичний нонфікшн, якого ми більше хочемо бачити на українському ринку. Зараз книжку можна замовити за умовами передпродажу», — коментує Віталій Ляска.

На книгу вже відкритий передпродаж. В описі праці на сайті пише, що це історичний провідник Карпатами в усі пори року, який знадобиться і сучасним мандрівникам. 


Читайте також: «Це місце поєднує літери, сенси й людей», — видавчиня Катерина Носко про «Мистецьку бібліотеку» у Львові

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024