Головна
>
Новини
>

Британський журнал Louder Than War назвав найкращі українські альбоми року

Британський журнал Louder Than War назвав найкращі українські альбоми року

Британський музичний журнал Louder Than War назвав найкращі українські альбоми 2016 роки. Рейтинг очолив альбом Sale 100% The Maneken.

Видання Louder Than War написано, що “У той час, коли переважна більшість музичних видань при складанні своїх рейтингів звертають увагу лише на основних світових музичних експортерів, ми вирішили підійти до цього питання з іншого боку, дослідивши музичну культуру України”.

На думку видання, найкращі альбоми України 2016 року виглядають наступним чином:

1. The Maneken – Sale 100%

“У цьому 14-трековому релізі слухачі із захватом несподівано для себе відкриють розмаїття у єдності звучання електронної музики, що виявляється у приємному блукають між мейнстрімним поп та ню-диско.”

2. ДахаБраха – Шлях

“ДахаБраха як ніякий інший український артист, вражаюче досліджує фолькові мотиви та пісні, не лише українські, зберігаючи баланс між “класикою” та “модерном””.

3. Вагоновожатые – Стартап Молодость

“Це ЕР заряджене енергією та драйвом, і інструментально цей реліз вирізняється від інших найбільш яскравих релізів України у 2016, вдало поєднуючи силу хаусу і електроніки з мелодійним тлом та комплексним вокалом”.

4. Ummagma – Winter Tale

“Цей дует вирізняється своєю блискучою музикою. Ummagma унікальні, особливо серед артистів цього регіону [України та інших східноєвропейських країн – прим. ред] (і не лише тому, що має вокаліста з Канади”.

5. Onuka – Vidlik

“Вона перераховує слова з невблаганною непохитністю, по одному слову на певний проміжок часу, як мантра, що стає важчою з кожним повторенням, адже пісня триває аж поки неочікувано не обривається, оголосивши готовність як годинник, що відрахував до нуля”.

6. Океан Ельзи – Без меж

“Пісні цього альбому здається знайомими, комфортними і зрозумілими. Вони якоюсь мірою заспокоюють своїм старим роком, що має вплив фолку та чіткими рефренами у приспіві”

7. Один в каное – Один В Каное

“Судячи з їх мінімальної активності у соціальних мережах та браком коментарів, можна припустити, що ці музиканти дуже скромні при їх музикальному багатстві (принаймні, з огляду на цей останній реліз)”.

8. My Personal Murderer – Cauchemar

Cauchemar одночасно інтимний і гучний та різкий”.

9. Был замечен… – Стало еще только хуже

“Музика тут одночасно сучасна та ретро, прогресивна та психоделічна, західна та східна (особливо гітара, що подібна до роботи заклинателя змій). Цей альбом не підходить для прихильників трьох хвилинних поп-пісень, він для тих, хто відчиняє двері у невідоме, хто шукає годинний звуковий ескапізм”.

10. Vivienne Mort – Rosa

“Величезне різноманіття звуків та жанрів у цьому релізі майстерно обіграні музикантами у цьому релізі”.

11. IAMYOU – Змістовно Різні

“Хоча групу за рахунок недостатнього ухилу в бік того чи іншого музичного жанру можна вважати “розкиданою світами”, певне, саме це й робить реліз особливо цікавим”.


Нагадаємо, що нещодавно редакція LiRoom також підбила підсумки року назвавши найкращі українські лонгплеї та міні-альбоми 2016.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023