Головна
>
Новини
>

Червона Рута для зумерів: переосмислення хіта Івасюка від Люсі та Koloah

Червона Рута для зумерів: переосмислення хіта Івасюка від Люсі та Koloah

Люсі та Koloah презентували переосмислення легендарної пісні Володимира Івасюка, Червоної Рути. Трек записаний у межах проєкту Квітка Надії.

Koloah та Люсі надихались життям та творчістю Володимира Івасюка: перечитали біо та переслухували дискографію. Музиканти спеціально вирішили відійти від мелодичних ходів оригіналу та пофантазувати, як би звучала Червона Рута на сучасний лад, без копіювання та наслідування. Врешті вони винайшли власний «рецепт» легендарного треку, з речитативом та рухами в сторону даб-музики.

«Наша інтерпретація — це відповідь на питання: “А що таке українська музика у 2021-му?”» — пише Люсі у своїх соцмережах.

Кавер створено в рамках проєкту Квітка Надії, що присвячений першому фестивалю української музики та культури Червона рута, який пройшов в 1989 році в Чернівцях та став передвісником революції в радянській Україні.

«Я вважаю, що фігура Івасюка потребує більше уваги — він був генієм та помер дуже рано. Зараз, як ніколи, потрібно говорити про те, що він був вбитий кдб-шниками через свої ідеологічні погляди, які йшли в розріз з політикою радянської влади. Нехай цю пісню слухають усі, та, можливо, хтось дізнається для себе щось нове з історії української популярної музики», — каже Дмитро Авксентьєв (Koloah).


Нагадуємо, Koloah — електронний музикант та діджей, відомий також як Voin Oruwu. Червона Рута — не перша колаборація артиста зі співачкою та саундпродюсеркою Люсі. Раніше вони випускали сингли Мало, Різні, а також працювали над дебютним альбомом Люсі — Енігма.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024