Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею. Люсі розповідає про свій експериментальний дебютний альбом

Пісня за піснею. Люсі розповідає про свій експериментальний дебютний альбом

11 березня співачка Люсі випустила дебютний повноформатний альбом Enigma, над яким вона працювала спільно з продюсерами Bejenec, Pahatam та Дмитром Авксентьєвим (Koloah, Voin Oruwu). За її словами, це 3-річне дослідження електронної музики та поп-звучання, яке в результаті вилилося у концептуальну платівку у дусі романтизму та з алюзіями до Біблії. Усі дев’ять треків об’єднані темою ініціації. Ми попросили виконавицю розповісти більше про альбом.

Послухати Enigma можна на стрімінгових сервісах: Слухайте його на Apple MusicYouTube MusicDeezerGoogle MusicSpotify.

Забуття

Це сучасна колискова. Пісня-провідник у потойбічний світ снів та мрій. Раніше я її випускала в іншому аранжуванні. Але для альбому ми додали джангл, фьюче бейс, хіп-хоп та зробили жанровий мікс.

Марія Магдалина

Пісня розкриває образ Марії Магдалини – дуже сучасний та актуальний, на мій погляд. Грішниця чи праведниця, вона бачить масштабність існування, але її висота розчиняється у брудному тлі нігілізму, який оточує нас.

Ной

Історія про потоп та Ноїв ковчег, насправді пошук свого місця. Я прохожу крізь мільйони доріг, вбачаю красу та потворність, переживаю сум та радість, і все для того, щоб зізнатись собі, що матеріального світу не існує.

Енігма

Це ключова пісня на альбомі. По звучанню алюзія на гурт Enigma, сенсово – історія розп’яття та воскресіння Ісуса Христа, сльози та відданість Марії Магдалини, яка несла йому миро з дерев та просила в Бога воскресити його тіло.

Досить

Лірична історія вигнання Адама та Еви з Раю. Історія притаманна всім закоханим, які проходять випробування перш ніж назавжди статись разом. Падіння, біль, переживання, смуток, радість — це весь калейдоскоп почуттів, які я хотіла передати у моєму гімні любові. І звичайно весни.

Ворота

Початково, це народна пісня про ворота в Рай та ключ до них, який давався лише достойним людям. Я інтерпретувала її та зв’язала з історією про рівність душ. Для мене це особлива тема, тому що знайти рівносильну собі людину в житті виявилось складним процесом.

Пекло

Це пісня про Пекло, про жаркий літній ранок, який виливається лавою по кімнаті. Це експресія. Я бачу 9 кіл пекла, але вони схожі мені на картини Босха та на прекрасні ландшафти Африки. Пекло — це заповідник. Пекло – це і є Рай.

Край

Це притча про Мойсея, який вів народ в край дуже довго, щоб змінились покоління. Це теж класна тема, тому що по суті це проблема моєї Батьківщини. Щоб ми жили світло та радісно треба бачити “край”, а покоління моїх батьків навіть не уявляє, що вже в ньому живе. Щастя тут під ногами, далеко ходити не треба.

На дні

Це останній і найсвіжіший трек, який я додала майже в кінці. Це логічне завершення альбому. Тому що символ «дна» тонкою лінією проходить повз всі пісні і трансформується. Дно – це насправді не кінець, а основа, від якої можна відштовхнутись та виплисти нагору.

Читайте також інші матеріали рубрики «Пісня за Піснею» із Лінією МаннергеймаБумбоксOfliyanТимпаче та гуртом [O].


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024