Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Люксембург, Люксембург»

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Люксембург, Люксембург»

В мережі з’явився міжнародний трейлер фільму «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча. Світова прем’єра фільму відбудеться на Венеційському кінофестивалі.

«Люксембург, Люксембург» — другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Фільм розповідає історію братів-близнюків, які відправляються на пошуки давно зниклого батька у місто Люксембург.

Головні ролі у фільмі виконали учасники гурту Курган & Agregat Раміль та Аміль Насірови.

Світова прем’єра відбудеться на Венеційському кінофестивалі у секції «Горизонти». Ця програма є другою за значущістю офіційною програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з основним конкурсом.

Фестиваль пройде з 31 серпня до 10 вересня 2022 року.

«Наш прапор і наша країна будуть представлені на форумі, гідному, наприклад, Ліги Чемпіонів або Чемпіонату Світу — тільки в кіно. Чи важливо це для суспільства? Я не соціальний аналітик і не можу цього передбачити. Ми робили цей фільм самовіддано для наших людей і мріємо про те, щоб якомога більше наших людей змогли його подивитись в наших кінотеатрах та отримати емоцію. А фестивалі – це хороший початок цієї подорожі фільму, який з часом буде жити своє окреме життя, за що ми їм дуже вдячні. В мирні часи це могло б запаморочити голову та змусити пишатись, а зараз це, скоріше, привід бути почутим, бодай у колі кіноіндустрії та прихильників кіно у всьому світі. Почутим мовою цікавого кіно та актуальних тем сьогодення та майбутнього», — каже режисер Антоніо Лукіч.

Також стрічку відібрали до участі у програмі «Сучасне світове кіно» Міжнародного кінофестивалю у Торонто. 

Дистриб’ютором фільму «Люксембург, Люксембург» в Україні стала компанія «Кіноманія».


Венеційський міжнародний кінофестиваль — найстаріший кінофестиваль у світі, який був заснований у 1932 році як кінематографічну частину виставки Венеційське бієнале.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024