Головна
>
Література
>

Видання «Люк» запустило освітньо-мемну кампанію до проєкту «Харків, де твоє обличчя?»

Видання «Люк» запустило освітньо-мемну кампанію до проєкту «Харків, де твоє обличчя?»

Медіа «Люк» запустило другу хвилю проєкту «Харків, де твоє обличчя?», що має на меті розкрити проукраїнську ідентичність міста. На початку 2023 року видання запустило сам проєкт, а тепер розпочинає освітньо-мемну кампанію на сітілайтах та випуск друкованого журналу.

У проєкті «Харків, де твоє обличчя?» журналісти «Люк» розповідали, як російська пропаганда намагалася русифікувати місто, перетворити Харків на «Харьков» і чому їй це так і не вдалося.

Однойменний журнал, який випускають в межах другої хвилі проєкту, складається з редакційних матеріалів та статей про деколонізацію, а також текстів від колег-журналістів з медіагрупи «Накипіло». Вони розповідають, що саме у Харкові століття тому виникло гасло «Слава Україні!», з’явився новий український правопис і розпочався Голодомор 1932-1933 років.

Окрім серйозних текстів, у журналі будуть інтерактиви: розмальовки, кросворд та гра в деколонізацію, де читач за допомогою наліпок може довільно перейменувати харківські вулиці з іменами Пушкіна, Єсеніна та Чайковського на вулиці Сковороди, Йогансена та бабака Тимка.

В межах проєкту на вулицях Харкова розмістять плакати українськими культурними діячами, які працювали у місті в минулому столітті. Серед них є представники Розстріляного Відродження — Куліш, Курбас та Хвильовий, а також українські класики: Сковорода, Тичина та Марко Вовчок.

Кожен з плакатів містить короткий мемний віршик, а пояснення до нього розміщене знизу дрібним шрифтом.

Журнали можна замовити безоплатно до 5 примірників, заповнивши форму за посиланням. Сплатити доведеться лише за поштову доставку. Також їх можна забрати його у Харкові особисто, попередньо зареєструвавшись на презентацію, яка відбудеться 19 жовтня о 19:00.

Де: театр «Нафта», вул. Чорноглазівська, 21/23

Під час презентації редакція розповість про свої ідеї детальніше, а кожен охочий зможе безкоштовно отримати примірник. Також виступить львівський гурт «Пиріг і Батіг» з програмою «Замордовані кацапом».


«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харків’ян та харків’янок із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей. Медіа пише про архітектуру і культуру, корупцію і приколи.


Читайте також: У київському Saint Bar відбудеться серія творчих вечорів «Джазові історії з Олексієм Коганом» 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024