Головна
>
Музика
>

«Спробуй хоч раз бути ким ти є»: слухаємо релізи третього тижня березня

«Спробуй хоч раз бути ким ти є»: слухаємо релізи третього тижня березня

Yevhenii Dubovyk створив акустичний альбом з фортепіанних версій минулих та майбутніх синглів, Маша Кондратенко співає про відчуття закоханості, а XXV кадр записав трек про вади навколишнього суспільства. Релізи третього тижня березня слухають та коментують менеджерка з партнерств Настя Денеж та музична оглядачка Лєра Зданевич.

Botashe — Лінза (LP)

Під час створення свого дебютного альбому, автори кинули собі виклик — написати його за два місяці. Музиканти розпочали роботу над піснями у грудні минулого року і на початку лютого був написаний весь матеріал.

Tember Blanche, Макс Пташник — Спокій (EP)

Мініальбом складається з трьох оригінальних композицій та однойменного демозапису. За словами виконавців, кожна пісня так чи інакше описує бажання сповільнитись і дати собі спокій, який неможливо вловити серед міської метушні: безтурботно полежати на траві, позбутися дедлайнів, навʼязливих думок і просто побути собою.

Настя Денеж: «Інколи (завжди) я хочу бути псом, але від нюхання попок я певно утримаюсь. Мій рейтинг цього мініальбому:
1) В одній кімнаті
2) Хочу бути псом
3) Спокій
».

hoboth — Тримай Себе (EP)

Гурт hoboth раніше існував як хобі, але у 2022 році музиканти переосмислили свою творчість, перезапустили склад та почали випускати власну музику. Альбом є одночасно і дебютом, і рефлексією на минулі роботи музикантів. Тримай Себе поєднує в собі старий та новий матеріал: трек Волоцюга є прикладом «старої» музики, що відображає минулий стиль гурту. Непричетний та Відкривай, на думку виконавців, має більш сучасне звучання. 

Yevhenii Dubovyk — contemplation of a new reality (EP)

Цей мініальбом створений з фортепіанних версій минулих та майбутніх синглів виконавця. Цим релізом він хоче продемонструвати власні композиції у їх первинному вигляді. Без насиченого аранжування та додаткових інструментів. Євгеній рекомендує слухати альбом в тиші, щоб сповна насолодитись усіма шумовими артефактами фортепіано.

Паліндром — Найліпший день

У новому треку Степан нагадує про існування маленьких радостей у великому і складному житті, про необхідність цінувати й помічати приємні моменти, бо вони дають сили продовжувати боротися з проблемами й терпіти негаразди, вірити в краще майбутнє.

Love, Mary, temstime — тож бувай

Пісня розповідає історію двох людей, які залежні одне від одного на фізичному рівні. За словами виконавців, трек — не про кохання, а про сексуальне тяжіння, яке переростає у згубну звичку і залежність. 

Re-read — Котик

Це третій сингл із майбутнього повноформатного альбому, який вийде 12 квітня на лейблі Тваринний Відчай. У пісні учасники гурту оспівують любов до всіх, хто нявкає й муркоче. Разом з релізом, гурт анонсує збір на підтримку котячого притулку Cats on Mars. Ціль збору —  25 000 гривень на місячний запас корму для котів. 

Долучитися до збору можна за посиланням

Лєра Зданевич: «Дуже світлий і добрий кліп, який не намагається оверконцептуалізувати. Але, чому вони збираються їсти котів, я так і не зрозуміла…»

Santorin — Немає сенсу

Як розповідає виконавець, його нова робота — це творчий експеримент, в якому він змішує реп, поп та рок-музику. Це меланхолійна історія про кохання, яка набуває фарб шляхом емоційного року.

Jase51 — удвох

Пісня є історією про момент зближення двох людей, про стан пристрасті та любові.

Настя Денеж: «Я не те щоб дуже вслухалася в слова пісні, бо спочатку мені просто сподобалося звучання, а потім я вже не могла вслухатися в слова, бо побачила в кліпі брата. Кліп, до речі, теж симпатичний (не знаю наскільки це обʼєктивно, я досі під враженнями)».

7Teen’s — Прощавай

https://www.youtube.com/watch?v=vU3cjnqJuWE&ab_channel=RadialbyTheOrchard

Нова пісня гурту присвячену аб’юзивним стосункам. У відео учасники одягнуті у лаконічні чорні костюми та сукні, адже, за їхніми словами, цей колір символізує завершений етап у стосунках.

Oks — Прогнози

Нова пісня суперфіналіста 10 сезону шоу «Голос країни» розповідає про складність взаємин між людьми. Головний герой описує свої почуття розчарування, нерозуміння, він висловлює бажання забути про біль і відчути спокій, але боїться довіритися іншій особі. Центральним аспектом пісні є порівняння між зміною погоди та зміною настрою у людей.

Yarima — Зажила

Пісня описує метаморфози, які проходить людина на своєму шляху. Нову роботу Yarima описує як відновлення, переродження, зростання

XXV кадр — Сам собі ворог

Трек про сучасні вади навколишнього суспільства і його прагнення до самознищення як фізичного, так і ментального.

Kola, Kalush — Упіймай моє серце

Kola та Kalush записали відразу два спільних треки та зняли кліпи до них. Упіймай моє серце увійде до збірки пісень Kola, у треці виконавці співають про щасливе кохання, від якого «серце вистрибує»

Kola, Kalush — Пам’ятай

Пісня Пам’ятай — про спогади та сумні роздуми після розриву стосунків.

Океан Ельзи — Voices Are Rising

Це перший трек з майбутнього англомовного альбому гурту. 

«Тут мали б бути великі тексти, розповіді й пресрелізи. Але сьогодні ми хочемо аби ви просто послухали пісню та, найголовніше, пам’ятали, що світло завжди переможе темряву. Наші українські голоси вже здійнялися завдяки тим, хто щохвилини боронить, відновлює, несе своє світло!», — коментують реліз учасники гурту у своїх соцмережах.

Апатія — Недоторка 

Київський альтрок/електронний гурт записав трек про загублену людину, для якої єдина підтримка — це музика її улюбленого виконавця. 

Kill! Kill! Kill! — Зв’язок

Тернопільський дует у новому релізі співають про роздуми на тему долі, втрат та людських стосунків. 

Alexjazz — Меланхолія

«Ще одна історія зі спектра моїх емоцій, цього разу про меланхолійний стан і відчуття легкості весни», — коментує реліз виконавець.

Настя Денеж: «Я дуже люблю Alexjazz, але саме ця пісня з першого разу мене якось не вразила. Якось не знаю, не чую я в ній того Alexjazz, якого я так люблю. Не скажу, що пісня погана чи якась не така, ні — вона просто для мене дуже посередня, не моя».

Як справи? — Чек

Трек розповідає про випадок у супермаркеті, де повільний рух черги змушує нервувати головного героя, а після питання касира про чек він остаточно втрачає самовладання та звертається до всіх присутніх у супермаркеті. 

Монтеск’є, Seira — П’яні діти в імлі 

Львівський музикант Ігор Хоркавий разом із виконавицею з Сейрою створили колабу про страх, цифрову безтілесність та потребу у ближньому.

DZ’OB — Six ate the avalanches in the rye

За концепцією, назва кожної композиції з нового альбому буде відповідати рядку з дитячої вірша-лічилки. Лічилка разом з обкладинкою альбому відсилає до основної теми альбому — дітей, які були розлучені війною зі своїми батьками та втратили своє дитинство.

Маша Кондратенко — un deux trois

За словами Маші, цим треком вона намагається передати свій теперішній стан: відчуття легкості, мрійливості, закоханості.

Mby — Досить

Поп/хіп-хоп виконавець з Київської області у новому треку співає про токсичні стосунки. 

Після Дощу — Краплі

Попрок виконавець з Харкова створив трек про те, що які б удари не завдавало життя, і як складно б часом не було, але завжди треба залишатися людиною і жити гідно. 

ba.latskii — Жовтень

Київський гурт ba.latskii презентував нову пісню Жовтень, яка є його першою роботою пісня випуску альбому в серпні 2023 року. Жовтень — історія про кохання без прикрас. Роздуми про зрілі взаємини, що починаються, коли пара проходить етап пристрасті. 

Настя Денеж: «Я не буду багатослівною, скажу лише, що це дуже ніжна та меланхолійна робота, яка мені сподобалася та потрапила до мого плейлиста»

Intuits — Шах і Мат

Робота над піснею почалася ще у 2016 році. Як розповідають виконавці, за 8 років пісня постійно дороблювалась і зазнала багато змін,  незмінним залишився лише текст, який лідер гурту Артем Карапетян написав ще у 2012 році.

iVER – Стихія

У новій пісні співачка розповідає про те, що однакові цифри, які зустрічаються на годиннику щодня – мають велике значення та дають сигнали про майбутні зміни у житті на краще.

Лісан — My life

Виконавиця розповідає, що пісня — про вибір себе, про відмову від стосунків, що більше не приносять щастя. 

ХудийJointt  — ЕН Е П І І ЗЕ ДЕ И

Виконавець у пісні спонукає думати про майбутнє та нагадує, що ми повинні жити й насолоджуватися кожним моментом зараз. 

Unakk — Тиждень

Київський хіп-хоп-артист Unakk новим треком передає слухачам меседж, що кожному відведено не так багато часу, то чому б не використовувати цей час на повну?

атмосферика — видихай

Трек розповідає про ментальний стан та цінності після невдачі у стосунках з коханою.

thekomakoma — Світитися в темноті

Це перший реліз виконавця, після того, як він доєднався до лав ЗСУ.


Проєкт «Strategic Media Support Program» реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також: «Ми єдині, хто може зробити цей світ краще, і ми маємо працювати над цим»: розповідаємо про незалежний лейбл Тваринний Відчай

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024