Головна
>
Новини
>

Фагот, Женя Галич та інші музиканти озвучать фільми для незрячих

Фагот, Женя Галич та інші музиканти озвучать фільми для незрячих

Платформа MEGOGO вирішила розширити базу фільмів з тифлокоментуванням та долучити до цієї ініціативи українських зірок. Розповідаємо детальніше, що це означає та навіщо це потрібно.

Базу фільмів з яким коментуванням?

Тифлокоментуванням, яке також називають аудіосекрипцією. Тобто під час фільму звучить закадровий голос, який словами детально описує, що відбувається на екрані, як виглядають персонажі чи що вони роблять. Загалом, озвучує все, що потрібно для того, щоб візуалізувати зображення для тих, хто не може його побачити. Тифлокоментування – необхідність для незрячих та людей зі слабким зором.

Це справді настільки поширена проблема?

У всьому світі близько 37 мільйонів незрячих людей, а 124 мільйони – мають різні ступені слабкості зору. Тому так, це поширена проблема.

Якщо говорити про конкретно MEGOGO, то за їх даними понад 11 тисяч зареєстрованих користувачів сервісу дивляться фільми з тифлокоментарями. На сервісі наразі доступно 351 одиниця контенту, серед яких 79 – дитячі фільми та мультфільми. Також у вересні MEGOGO запустили спеціальний канал «Кіно звучить HD», де є лише тифлокоментовані фільми.

«Люди з вадами зору важливі, вони так само, як і всі хочуть дивитися фільми, хвилюватися за героїв, сміятися, якщо це комедія, посміхатися під час перегляду мультфільмів або відчувати сильні емоції при перегляді трилеру або детективу. Голоси артистів і музикантів добре поставлені, в них чітка дикція, вони – впізнавані, тим цікавіше та приємніше стежити за подіями на екрані. Ми сподіваємося, кількість  учасників проекту постійно розширюватиметься, оскільки він не має часових рамок. Також закликаємо всіх бажаючих приєднатися. Повірте, це надзвичайний досвід», – розповів Іван Шестаков, директор зі стратегії та маркетингу MEGOGO.

А хто з зірок вже приєднався до ініціативи?

Серед музикантів це Женя Галич, Антон Слєпаков, Олег Фагот Михайлюта, Макс Пташник, Наталія Гордієнко  та Махийло Кліменко (ADAM). Вони вже і з фільмами визначились:

• Наталія Гордієнко – «Ла-Ла Ленд»
• Женя Галич – «Іграшки для дорослих»
• Антон Слєпаков – «Сноуден»
• Макс Пташник – «У всьому винен єнот»
• Олег Фагот Михайлюта – «Ми – монстри» (мультфільм)
• Міша Кліменко – «Таксі 5»

«Усвідомлюю, що словами важко передати суцільну картинку віжуала, бо певно не вигадали ще таких слів, якими можна описати глибинні відчуття та напівтони. Але якщо в моїх силах спробувати допомогти людям доторкнутись до того, що бачу я, це практично роль деміурга під час створення нового світу, а створити для когось новий світ – це реальне щастя», – поділився Фагот.

«Я всіляко рекомендую приєднатися до цієї історії всіх артистів, чиї голоси допоможуть краще сприймати фільми та мультики тим, хто намагається налагодити діалог з навколишнім світом не гірше за нас», – додав Женя Галич.


Нагадаємо, що сервіс MEGOGO цього року запустив музичний телеканал, продюсером якого став Женя Галич. Дізнатись більше про це можна тут.

Фото: прес-служба

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024