Головна
>
Кіно
>

В Україні стартує проєкт «Міста та їхні герої», який покаже, як під час війни звичайні люди стають героями

В Україні стартує проєкт «Міста та їхні герої», який покаже, як під час війни звичайні люди стають героями

«Міста та їхні герої» — це шість документальних фільмів про людей з Харкова, Чернігова, Миколаєва, Охтирки, Баштанки та Іванкова. Героями кожної стрічки стали жителі цих міст, які з початком війни змушені були відмовитися від основної справи та стати волонтерами й військовими. Таким чином автори проєкту хочуть показати трансформацію звичайної людини у справжнього героя. Режисерами фільмів стали Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко, а ініціатор проєкту Денис Блощинський.

Аби знайти героїв, команда об‘їхала 12 регіонів країни та проаналізувала історії понад 200 українців.

Наприклад, у Миколаєві своєю історією поділиться підприємець-пивовар Дмитро Волощенко, який став одним з найвідоміших волонтерів у місті. Героїнею фільму про Харків стала акторка театру ляльок Олена Озерова, яка від початку повномасштабного вторгнення волонтерила у Театрі Ляльок, що перетворився на гуманітарний центр. Міський голова Баштанки Олександр Береговий розповість, як сотня місцевих жителів змінила хід бойових дій на південному напрямку. 

Ініціатор проєкту Денис Блощинський зазначає, що авторам важливо було показати масштаб змін української ідентичності під час війни:

«Цим проєктом ми переслідуємо кілька цілей — для внутрішньої інформаційної сфери України та для комунікації українських наративів за кордоном»

Фільми про міста та їхніх героїв покажуть в тих населених пунктах, де проходили зйомки — Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові, а також у Києві та Львові. Перші покази стартують уже в травні.

Liroom виступає інформаційним партнером проєкту.


Читайте також: «Як звучить світ. Україна»: Євген Філатов випустив альбом композицій зі звучанням українських міст

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024