Головна
>
Новини
>

Мейк фолк грейт егейн: дебют співачки Mokosha

Мейк фолк грейт егейн: дебют співачки Mokosha

Mokosha — поп-фолк співачка, що дебютувала з кліпом на трек Андрію. Вона надихалась Bjork, Banks та Kimbra, тому намагалась зробити своє бачення фолку містичним та орієнтованим на експерименти зі звучанням.

Слухайте MokoshaАндрію на усіх цифрових платформах.

Історія Mokosha тісно переплетена з шоу «Голос Країни». В 10 сезоні Катерина Сивун прийшла на сліпі прослуховування, проте до дівчини ніхто не повернувся. У рекапі на той епізод шоу наш головний редактор так писав про неї:

«Особисто для мене це — найкращий виступ цього кастингу. Якщо пані Сивун здатна в таке аранжування на «Голосі», то чекаємо від неї авторських пісень. Українській попмузиці не вистачає таких артистів

До того ж її дебютний трек випадково присвячений іншому попфолк артисту, що вийшов з «Голосу Країни», Андрію Khayat.

«Приспів з’явився сам собою. Я сиділа за фортепіано. По ТВ – шоу «Голос». І там виступав Андрій. Коли його об’явили, мені прийшла ідея проспівати саме його ім’я. Вийшло цікаво і ми вирішили побудувати історію пісні навколо цього рядка», — каже співачка.

Андрію — історія про нещасливу любов, яка врешті допомагає відкрити в собі потужну силу. Своєрідне трактування вислову: «все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими».

Кліп створила режисерка Софія Чайковська, яка також робила відеороботи для Tik Tu, Komissiya, Our Atlantic. Операторка — Ольга Оборіна, яка знімала Сеанс для Onuka.

«Це історія про зіткнення стихій. Андрію тут – стихія вогню. На протязі всього кліпу він проникає в кожен простір, де знаходиться Mokosha. Її ж стихія – це вода, яка укриває та захищає її. Вогонь і вода з’єднуються в протистоянні за свободу Мокоші», — пояснює Софія Чайковська.

30 липня співачка планує видати ЕР З темної матерії.


Читайте також: Ресайклінг української музики: Халепа презентував свій дебютний ЕР Пакт 1

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024