Головна
>
Музика
>

Mozgi припиняють співпрацю з Believe SAS. Причина — компанія не покидає ринок РФ

Mozgi припиняють співпрацю з Believe SAS. Причина — компанія не покидає ринок РФ

Лейбл Mozgi Entertainment припиняє співпрацю із паризьким дистриб’ютором Believe SAS через те, що він досі працює в Росії. Водночас юридично процес виходу не буде швидким, адже в каталозі лейблу понад 2 000 музичних творів, — про це написала співзасновниця лейблу Ірина Горова.

Головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко пояснює чому таке рішення важливе та які наслідки це може мати.

Mozgi Entertainment — продюсерський центр Олексія Потапенка (Потапа) та Ірини Горової, заснований в 2010 році.

Лейбл займається продюсуванням і менеджментом артистів, організацією і продажем концертів, комплексним піаром виконавців і проєктів, поширюванням та просуванням контенту, музичним маркетингом. Зараз серед їхніх артистів — гурт Mozgi, Надя Дорофєєва і Мішель Андраде.

Донедавна вони співпрацювали Believe SAS. Це французька компанія в галузі дистрибуції музики: допомагає артистам та звукозаписувальним компаніям будувати аудиторію та кар’єру. Компанія працює у 50 країнах світу, зокрема й в Росії.

А відтак український лейбл вирішив вивести свій музичний каталог із Believe SAS.

«З початку повномасштабного вторгнення ми одними з перших зупинили розповсюдження та монетизацію нашої музики у РФ. Розуміючи, що Believe SAS не виводить представництво з ворожого ринку ми почали роботу з іншими партнерами та процес виведення нашого музичного каталогу з Believe SAS. Процес юридично складний і не швидкий, адже у нашому каталозі понад 2 000 музичних творів», — написала співзасновниця Mozgi Entertainment Ірина Горова.

Вона також закликала допомагати один одному й спільно розвивати українську музичну індустрію.

«На ринку дистриб’юторських компаній є два великих гравці, до яких тяжіють більшість артистів. Це Orchard і Believe. Обидва мали офіси в Росії до 24 лютого. Але якщо Orchard дійсно розірвав зв’язки з державою-агресором, то Believe тишком-нишком продовжують там працювати. Розірвати з ними угоди дійсно не так просто, і я прекрасно розумію, чому артисти не роблять цього одномоментно. Вони зав’язані контрактами. А окремі артисти домовлялися з Believe на рівні центрального офісу в Парижі.

Але такий крок від Mozgi — важливий сигнал для ринку. Бо це великий гравець, який публічно демонструє, що працювати з Believe не просто неетично, а й токсично. Думаю, врешті це призведе до ефекту доміно і, якщо не одразу, то згодом більшість артистів відмовляться від послуг Believe, принаймні поки ті нормально не вийдуть з Росії»,
— пояснює головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко.

За даними відкритих джерел з Believe SAS співпрацюють десятки українських компаній.


На початку повномасштабного вторгнення Believe заявляли, що «призупинили діяльність» в Росії. Але згодом компанія Billboard розшукала, що насправді вони продовжують працювати з російським ринком.

Читати також: Українсько-канадський гурт Balaklava Blues випустив другий альбом

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024