Головна
>
Музика
>

Українсько-канадський гурт Balaklava Blues випустив другий альбом

Українсько-канадський гурт Balaklava Blues випустив другий альбом

Сьогодні, 28 жовтня, українсько-канадський гурт Balaklava Blues презентував свій другий LP Let Me Out. До альбому ввійшла пісня Gimme, яку гурт нещодавно випустив як сингл та на яку зняв кліп про українців під час війни.

Balaklava Blues сьогодні — канадський фолк-нуар гурт, який підтримує Україну у глобальних масштабах. За перші місяці повномасштабного вторгнення концертами й благодійними заходами вони зібрали понад 500 000 канадських доларів.

Гурт був створений етнічним українцем з Торонто Марком і киянкою Марічкою Марчик. Вони познайомились у 2014 році на Майдані в Києві, створили сім’ю та стали авторами спільних музичних та театральних проєктів.

Музиканти зазначають, що війна в Україні — безпосередня частина їхнього життя. Брати обох служать в ЗСУ, а частина рідні загинула під Києвом. Деяким українцям Balaklava Blues допомогли знайти тимчасовий притулок у Канаді.

Новий реліз, написаний гуртом із 2020 по 2022 роки в Торонто, отримав нові сенси з початком повномасштабного вторгнення.

«Цей альбом ми писали два роки пандемії, і врешті переписали наново з початком війни в Україні, бо зрозуміли для кого і для чого цей альбом. Це пісні про українців і про Україну сьогодні, адресовані людям у всьому світі», — поділився Марк Марчик.

До Let Me Out ввійшли 9 пісень:

  • You Shoot Me;
  • Swallow;
  • Beat Up;
  • Gimme;
  • Broken;
  • Gone;
  • Dogs of Europe;
  • Shelter Our Sky;
  • Let Me Out.

Shelter Our Sky, Swallow та Gimme вже виходили цьогоріч як сингли, а на останню пісню гурт нещодавно випустив кліп — про єдність українського суспільства під час війни.

Послухати новий реліз можна за лінком.


Читайте також: Відео дня: дивимося анімацію на трек SadSvit’а та Структури Щастя

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024