Головна
>
Кіно
>

Фонд Musicians Defend Ukraine збирає кошти для допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС 

Фонд Musicians Defend Ukraine збирає кошти для допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС 

Благодійний фонд Musicians Defend Ukraine допомагагатиме закривати фінансові потреби культурних діячів та організацій, яким необхідна евакуація чи інша допомога внаслідок катастрофи на Казовській ГЕС. Про це повідомляє співзасновниця фонду Катерина Войчук

Фото: Альбіна Карман

Для цього працівники фонду відкрили додатковий збір на потреби мешканців Херсонщини. Також вони збирають заявки від діячів і організацій, які потребують допомоги.

Наразі вони отримали два запити. Перший від хлопця з Херсону, який займається цифровим медіа-артом. Йому вже знайшли машину з водієм, заправили і пакують гуманітарною допомогою, щоб відправити з Києва до Херсону.

Також запит подали на отримання фінансової допомоги подали працівники Херсонського обласного театру імені Миколи Куліша. Їм, перш за все, потрібні моторні човни для евакуації людей, бо на затоплених територіях течія надто сильна.

«Ми поговорили із місцевими, сказали, що перше — життя людей, потім театр. Гуманітарну допомогу попросили не везти, бо перша потреба — зняти людей з дахів, вони там там частково сидять під обстрілами,  рятувальні служби не встигають допомагати всім», — пояснює Катерина Войчук.

Підтримати збір можна за посиланням.

Також дійсні усі інші рахунки фонду.

Musicians Defend Ukraine — благодійний проєкт, який у 2022 році запустила Тернопільська студія звукозапису Шпиталь Рекордс спільно з агенцією kontrabass promo і гуртом Love’n’Joy. Спершу волонтери орієнтувалися на донорів з-за кордону, а з часом діяльність проєкту спрямували на роботу в Україні й почали партнерство з організаторами концертів та артистами. Організація допомагає культурним діячам та об‘єднанням, які захищають Україну на фронті.


Читайте також: У Києві відбудеться допрем‘єрний показ фільму «Танець з вогнем»


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024