Головна
>
Музика
>

Musicians defend Ukraine: Шпиталь Рекордс запускають фонд підтримки музикантів

Musicians defend Ukraine: Шпиталь Рекордс запускають фонд підтримки музикантів

Тернопільська студія звукозапису Шпиталь Рекордс спільно з агенцією kontrabass promo i гуртом Love’n’Joy запускає благодійний фонд Musicians defend Ukraine. В межах цієї ініціативи гроші збиратимуть на потреби представників музичної індустрії, які знаходяться у зоні бойових дій, активно займаються волонтерською та гуманітарною діяльністю. У коментарі для LiRoom одна із засновниць фонду Катерина Войчук детальніше розповіла про ініціативу.

З початку повномасштабної війни українські музиканти переформатували свою роботу — стали волонтерами, вступили до лав Територіальної оборони чи ЗСУ. Зокрема, серед музикантів, які захищають Україну учасники гурту Антитіла, Андрій Хливнюк, Ярмак, Віталій Кириченко, Фагот, Сергій Жадан, Святослав Вакарчук та інші.

Усі ті, хто волонтерить, превозить допомогу, обороняє села та міста, потребують постійної фінансвоої допомоги: на спорядження, оптику, медичні засоби, пальне, їжу, воду тощо.

Відтак Олександр Драчук, Анна Евстегнеева, Антон Пушкар, Юрій Базака та Катерина Войчук вирішили заснувати фонд.

До 24 лютого основними напрямками роботи всіх засновників фонду були співпраця з музикантами, підтримка та промотування української музики, створення нових культурних проєктів.

Зараз усі вони в безпеці, мають можливість працювати і підтримувати колег. І щоб ця підтримка мала більш сталий характер вони вирішили засунвати фонд. Це допоможе швидше реагувати на потреби та забезпечити необхідним більшу кількість людей.

Після того, як розгорнулась повномасштабна війна, ми почали думати про те, що б зробити для наближення перемоги саме в культурній сфері. Зараз багато музикантів замість творчості займаються захистом країни від російських орків. Хтось на передовій зі зброєю в руках, хтось будує захисні споруди навколо свого села під Києвом, хтось постійно перевозить десятки тон різної допомоги. Всім постійно потрібна термінова фінансова та логістична підтримка: на спорядження, оптику, медичні засоби, пальне», — розповідає Катерина Войчук.

Перш за все фонд орієнтується на закордонних колеги із музичної індустрії, які розуміють, як працює наша сфера і як важливо для України зберегти та підтримати усіх гравців музичної індустрії.

Як збирають запити?

Наразі фонд має перелік потреб, про які сказали безпосередньо друзі з Харкова та Дніпра. Відтак, перші транші будуть перераховані саме їм.

«В міру надходження коштів, будемо розширювати географію та кількість реципієнтів. Згодом, плануємо зробити публічну форму, де збиратимемо запити від колег», — пояснила Катерина Войчук.

Шпиталь Рекордс закликає приєднатися та поділитися інформацією про акцію «Musicians defend Ukraine» та зробити пожертви:

«З надією, що ви повірите нам і нашій репутації, ми звертаємося до наших братів по ремеслу – художників, культурних менеджерів, музикантів і слухачів з усього світу. Декого з вас ми знаємо особисто, ми разом виступали на одній сцені, ділилися з вами своєю музикою, зустрічалися на конференціях. Ми могли б зустрітися знову, на європейських фестивалях протягом усього літа, але в часі нашої війни мистецтво відходить на другий план.

Процес визначення потреб та розподіл коштів будуть висвітлювати в соціальних мережах студії. Ознайомитись з різними методами пожертв можна за посиланням, тож долучайтеся до підтримки фонду. 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024