Головна
>
Музика
>

Як українці збирають кошти на ЗСУ піснями? Добірка актуальних «музичних» зборів

Як українці збирають кошти на ЗСУ піснями? Добірка актуальних «музичних» зборів

Українці щодня запускають десятки зборів, аби допомогти Збройним Силам.  Дехто з них проявляє креативність, аби охопити більшу авдиторію. Серед них і культурні діячі, які використовують для зборів музику: переспівують пісні відомих гуртів або ж влаштовують концерти з ексклюзивною програмою. Розповідаємо про чотири актуальні збори, які можна підтримати донатом.


Киянка Ната Бараболя відкрила збір у свій 29-й день народження. Вона поставила за мету зібрати 560 тисяч гривень на позашляховик для 57-ї механізованої бригади на бахмутському напрямку та мавіки для 5-ї окремої штурмової бригади. Для цього почала переспівувати українською мовою російськомовні треки. Один з останніх переспівів був на пісню Нарисую мелом напишу, яку український гурт Пара Нормальних випустив ще у 2008 році. У своїй версії Ната закликає донатити, бо до кінця збору треба «дотиснути ще трішки». Створити відео та запис їх допомагав Роман Вишиванов. Менш ніж за добу вона зібрала чверть суми, а за десять днів їй вдалося зібрати понад 400 тисяч гривень. 

Задонатити можна за посиланням

Репер Міша Правильний випустив пісню Кракен та кліп на неї, аби зібрати мільйон гривень для спецпідрозділу ГУР МО «Кракен». Він є головним редактором порталу rap.ua, що був створений у Куп‘янську і базується у Харкові, тож виконавець просить долучатися до збору всіх небайдужих:

«Я не буду пояснювати, чому цей збір важливий, і що таке Кракен для України та особливо Харківщини. Просто сподіваюсь на вашу підтримку та включення», — пише виконавець. 

Задонатити можна за посиланням.

А стендап-комік Василь Байдак вирішив воз’єднати BadStreet Boys у новій інтерпретації, аби зібрати 5 мільйонів на дрони. До нового складу гурту ввійшли Дантес, Антон Тимошенко, Cлава Кедр (МС Сварка) aka вокаліст гурту Проклятий ***, Олег Свищ із комік-команди «Горобчик» та сам Байдак. Разом вони переспівали пісню I Want It That Way і навіть зняли кліп біля літака, схожий до того, що був в оригінальній версії. Та коли команда назбирала необхідну суму, то вирішила підняти суму збору до 7 мільйонів гривень.

«Цим хлопцям потрібна лише ваша увага, а от ЗСУ потрібні пташки, а саме: валькірії, ударний безпілотник для нічних бомбардувань Shoolika MK6, мавіки та fpv дрони», — пишуть виконавці. 

Додамо, що на цьому гурт не зупинився й почав продавати авторський мерч, 100% прибутку з якого додаватиметься до збору.

Задонатити можна за посиланням

Ще один збір проводить гурт Щебіт,  який разом із військовослужбовцем 112 бригади заспівав народну пісню Антон, криве колесо. Саме для цього бійця учасниці гурту планують зібрати кошти на автомобіль. Аби прискорити збір, гурт зіграє два концерти: 22 вересня в Amigos Bar, о 19:00 та 23 вересня у ХВЛВ о 17:00. Виконавиці співатимуть весільні та ліричні українські пісні. Також там проведуть розіграш, де можна буде виграти ручний протитанковий гранатомет. Вхід — за донатом. 

Задонатити можна за посиланням.

До речі, ще один збір закрився до публікації цього матеріалу. Андрій Мілан, який називає себе «простим будівельником, що пише пісні», записав гостросоціальний реп, аби зібрати 400 тисяч гривень для свого однокласника Володимира Малика, який воює на Сході. Сама пісня про те, як його ліричні герої ігнорують збори, «морозяться від ТЦК», гуляють вулицями Львова, пишуть блоги у Франківську чи віддають останні гроші воєнкому, щоб виїхати до Польщі. Він також зняв відео, у якому перевтілюється в цих персонажів: гуляє у сукні з собакою або ж сидить на дивані з пляшкою пива. Відео доповнюють кадри зруйнованих під час обстрілів будинків і військових, які перебувають на передовій.

Кліп був опублікований 21 вересня, збір закрився буквально за добу.


Читайте також: Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів в Україні не відбудеться. Причина — проведення фестивалю в Росії

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024