Головна
>
Музика
>

Дитячі голоси та український біт: що таке проєкт «МузиКування»?

Дитячі голоси та український біт: що таке проєкт «МузиКування»?

«МузиКування» — воркшоп для дітей та підлітків, який започаткувала ГО «Культурна платформа Закарпаття» в межах проєкту «Спільно | твоя підтримка поруч» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Ціль проєкту — зацікавити дітей, яких зачепила війна, темою національної згуртованості. Розповідаємо про «МузиКування» більше.

Спершу воркшоп виник, як формат арттерапія. Організатори планували зібрати дітей віком від 7 до 17 років на базі громади та провести з ними музичний воркшоп із хорового співу як один з воркшопів психосоціальної підтримки. Згодом це переросло в проєкт «МузиКування» і тепер це простір звуків, біту та енергії співу дітей. Тут неважливі вокальні здібності чи досвід.

До складу команди «МизиКування» увійшли ментор-психолог та музиканти з будинку культури Masterskaya: чемпіон України та Східної Європи з бітбоксу Артем Назаренко Nobody, вокалістка Оля Чернишова, музиканти Михайло Мироненко та Іван Варченко.

Разом діти співають народні пісні різних регіонів України, ба більше — міксують, бітбоксять, озвучують та оновлюють їх.

Аби досягти своєї цілі й зацікавити дітей темою національної згуртованості організатори вирішили використати культурні коди української ідентичності.

Наприклад, познайомити учасників воркшопу з українським мелосом та створити музику з голосів і звуків дітей. Адже в цьому є терапевтичний ефект — ефект групового співу, який об’єднує в спільній енергії та творчості.

«МузиКування об’єднує спільну енергію в один потік, де всі разом творять те, що люблять. Адже немає різниці, яку музику всі слухали в твоєму дитинстві. Усіх нас об’єднує щось більше. Усі ми підхоплюємо народний біт. Тому в основі цього проєкту — культурний код і глибока віра в майбутнє української держави, рушієм якої є діти», пояснюють свою ідею організатори.

За перші два тижні своїх мандрувань Закарпаттям «МузиКування» діти виконали пісні із Сумщини, Рівненщини, Полтавщини, Черкащини, Закарпаття та інших регіонів країни.

«МузиКування» вже качало Сваляву, Ужгород, Мукачево, Іршаву, Липецьку Поляну, Довге, Приборжавське, Ясіня, Берегово, табір «Артек» (Керецьки), Рахів та Ужгород — заразом це понад 1700 учасників.

А всі готові треки від «МузиКування» та українських дітей та молоді уже можна послухати на платформі SoundCloud.


Цей матеріал опубліковано в межах партнерства із ГО «Культурна платформа Закарпаття»


Читайте також: Джамала випустила мініальбом — «Поклик»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024