Головна
>
Музика
>

Розпочалося голосування за склад журі Нацвідбору-2024: хто серед кандидатів? 

Розпочалося голосування за склад журі Нацвідбору-2024: хто серед кандидатів? 

15 січня Суспільне Мовлення запустило опитування щодо складу журі Національного відбору на Євробачення-2024. Проголосувати можна в мобільному застосунку «Дія» до 10:00 22 січня

Приєднатися до опитування можуть всі охочі від 14 років. Для цього необхідно увійти в додаток «Дія», відкрити вкладку «Сервіси» і обрати опцію «Опитування».

Серед кандидатів до складу журі:

  • Олександр Варениця – експерт у сфері піару, співзасновник агенції Go West, яка спеціалізується на просуванні української музики закордоном. Співзасновник видання та співвласник франшизи Maxmag в Україні — найбільшого світового медіа про електронну музику. Тричі отримував звання кращого музичного журналіста за версіями Kyiv Music Days та Karabas Live Awards. Він співпрацював із гуртами Kalush, Onuka та O.Torvald під час Євробачення-2017.
  • Андрій Данилко — актор, співак, телеведучий, композитор. Народний артист України, відомий також під сценічним іменем Вєрка Сердючка. Андрій Данилко був членом журі Національного відбору в період з 2016 по 2020 роки.
  • Джамала – виконавиця та авторка пісень, яка здобула перемогу на Євробаченні-2016 та отримала нагороду Wiba 2022, як одна з найвпливовіших інфлюенсерок світу. У 2023 році вона потрапила до топ-трійки найпопулярніших виконавців у плейлисті Equal Global від Spotify.
  • Олена Коляденко — українська хореографиня, режисерка-постановниця та продюсерка. Вона є засновницею шоу-балета Freedom, а також продюсеркою гурту Kadnay та Freedom Jazz. Неодноразово виступала у ролі режисерки-постановниці виступів українських виконавців на Євробаченні.
  • Сергій Танчинець – український співак, фронтмен та продюсер гурту Без Обмежень. У 2020 році отримав звання заслуженого артиста України.
  • Євген Тріплов – український музичний продюсер, який спеціалізується на сучасній поп-музиці. Він є співзасновником і учасником гурту Бамбинтон, а також співпрацює з такими артистами, як Тіна Кароль, Monatik, Zlata Ognevich, Wellboy, Анна Трінчер та іншими. Шоуранер музичного реаліті-шоу «Мультитрек».
  • Євген Хмара – композитор і піаніст-віртуоз, лауреат Голлівудської премії імпровізаторів. Був членом Національного журі України на Євробаченні-2023.
  • Павло Шилько — український радіо- та телеведучий, генеральний продюсер музичної премії Yuna. Є співавтором конкурсних пісень Тіни Кароль та Вєрки Сердючки на Євробачення.

На основі результатів опитування буде створено рейтинг. Трьом кандидатам з найбільшою кількістю голосів запропонують підписати угоду члена журі. У випадку, якщо з вагомих причин кандидат із цієї трійки не може підписати угоду, членом журі стане наступний за кількістю голосів учасник. 

Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого. Як і раніше, представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування як членів журі (50%), так і глядачів (50%).


Читайте також: Як українська музика вижила?: вийшов другий випуск відеопроєкту про музику «Звучить!»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024