Головна
>
Музика
>

Гурт Nazva випустив альбом «Гурма»: виконавці розповіли про кожен трек

Гурт Nazva випустив альбом «Гурма»: виконавці розповіли про кожен трек

13-го жовтня галицько-донбаський гурт Nazva випустив другий альбом Гурма, який складається з 8 треків та 8 скітів. Цей реліз виконавці називають «альбомом співпраць», бо в ньому є співпраці з більш ніж 20 митцями, серед яких Андрій Бармалій, Tember Blanche, Krutь, ЮЮ та інші. На кожному зі світів є Пан Роман, а також залучили шеф-кухаря Євгена Клопотенка, YouTube-блогерів Віталія Гордієнка та Поліну Майко, Андрія Шимановського та Данілу Повара.

Альбом планують доповнити фільмованою історією, яка складатиметься з 8 кліпів. Сьогодні вийшов другий кліп зі списку на пісню Родимка.

Учасники гурту Павло Гоц та Ярослав Яровенко спеціально для Лірум розповіли про пісні з альбому.

Виконавці пояснюють, що саме слово «гурма» — подібне за значенням до «юрма» або «юрба» — угрупування людей або ж спільности, які прагнуть однієї цілі та зайняті однією справою.

Сон

Це спільна робота гурту з саксофоністом Андрієм Бармалієм. Трек розпочинає історію альбому, адже в першу чергу віддає шану дебютному LP Nazva. Як і в попередньому альбомі, тут інструменти ніби самостійно розповідають історію. Але історія цієї пісні вже про другий альбом дуету.

Родимка

Пісня, записана у співпраці з дуетом Tember Blanche та створена завдяки віршу харківської поетеси Олі Бєдовської — чи не єдиною поетесою наївного жанру. Абсолютно про теплу щиру наївність. У день виходу альбому Nazva випускає кліп на пісню. Сюжет відео продовжує історію і тему усього альбому — «Подорож снами».

Осінь

Як би не хотілось це казати — цей трек про смерть. Записаний він на вірш поета Ростислава Кузика, який нещодавно випустив свою збірку «Наприкінці світла». У збірці — 77 віршів, написаних у період з 2017-2023 рік.

Заведу тебе

Пісня записана у співпраці з renie cares. Описує найніжніший момент зустрічі двох закоханих.

Журба

Журба — повністю авторський трек, що є одним з лицевих треків. Він повністю відповідає концепції альбому. Пісня записана у співпраці з Гордієм Старухом.

Феєрія

Пісня створена на основі з уривку з «Лісової пісні» Лесі Українки, а головна музична тема — це мелодія, прописана авторкою в тій самій книжці. Її грав головний герой Лукаш на сопілці. Тут на співпраці — Артистка Чуприненко.

На Дно

Це музичне відображення трикстерів. Текст композиції відкриває перед нами образи та хитрощі цих загадкових персонажів, надаючи їм особливий шарм та чарівність. Завдяки бандурі Krutь, трек отримує додатковий елемент пишності і жіночності, що вперше представлено у творчості гурту. До того ж трек є незвичним і для самої Krutь, бо зовсім не схожий на її попередню творчість. «На дно» — перша презентована пісня з альбому співпраць гурту.

Тихо тихо

Ця пісня створена за мотивами однойменної наподної композиції, але в музичній обробці ЮЮ.

Велика презентація альбому Гурма відбудеться 28-го жовтня в Києві в клубі Atlas.

Вхід: за квитками


Читайте також: Пісня за піснею: Zwyntar про новий альбом «Тисяча очей»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024