Головна
>
Відео
>

Електронний артист NEONKNIGHT випустив дебютний кліп. Це театральна притча-казка

Електронний артист NEONKNIGHT випустив дебютний кліп. Це театральна притча-казка

6 травня відбулася прем’єра дебютного кліпу київського електронного артиста NEONKNIGHT на пісню Eyes. Це театральна притча про страхи, протиріччя та спокуси під час зустрічі зі своїми внутрішніми демонами.

Основним джерелом натхнення для відео стла класична епоха VHS 70-х і 80-х. Звідси у кліпі неон, контрастне світло, туман та грубе плівкове зерно. Режисером відео став сам NEONKNIGHT.

«Це були фільми, на яких я ріс в дитинстві та атмосфера яких мені здається найбільш крутою з усього, що я бачив. Велика заслуга в цьому тих величезних старих синтезаторів, які давали соковитий потужний звук, від яких мурашки бігають по спині. У мене величезна ностальгія за тим часом і логічно, що я став розвиватися в цьому ключі», – ділиться артист.

«Сюжет прийшов до голови після відвідування київських рейв-вечірок. Там кожен зустрічається зі своїми внутрішніми демонами, і або віддається у владу своїм страхам та спокусам, або протистоїть їм. Ідея все більше обростала деталями і підтекстом, поки не стала театральною абстракцією з безліччю трактувань. Подивившись фінальну версію, я вже і сам не міг відповісти, хто ж є в відео жертвою, а хто – головним героєм. І це найкращий результат – я не хотів зняти простий та зрозумілий кліп. Мені хотілося дати глядачеві їжу і простір для роздумів», – додає NEONKNIGHT.

NEONKNIGHT – сольний електронний проєкт Юри Шевченко, ексвокаліста експериментального построк колективу nousinthis. Після десяти років класичної інструментальної сцени артист змінив живі гітари на вінтажний аналоговий саунд. Незмінним для NEONKNIGHT залишається ліричний вокал, який тепер поєднується з агресивним ритмічним бітом.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024