Головна
>
Кіно
>

Показ анімацій, майстер-клас із пантоміми, гра на калімбі та інше: короткий гід фестивалем «NEOсвітній Арсенал»

Показ анімацій, майстер-клас із пантоміми, гра на калімбі та інше: короткий гід фестивалем «NEOсвітній Арсенал»

22-24 вересня у Києві відбудеться фестиваль для дітей і підлітків «NEOсвітній Арсенал». Це простір вільної взаємодії через культуру, мистецтво і творчість, що проводиться з акцентом на інклюзії в освіті та культурі. У програмі фестивалю будуть мистецькі проєкти, виступи, потокові ігри, воркшопи для дітей та квестові маршрути. Чимало з цих подій будуть цікавими не лише дітям, а й дорослим.

Лірум є інформаційним партнером події, тож розповідаємо про активності, які можна відвідати на фестивалі.

Загалом на «NEOсвітньому Арсеналі» буде представлено сім секцій: стендовий простір, де будуть представники культурних організацій та установ, ярмарок з іграми, NEOсвітній простір, мистецькі проєкти, а також майстерні, кінозал та сцена. Саме в останніх трьох секціях проходитимуть основні активності фестивалю.

План простору «NEOсвітнього Асреналу». Скриншот з програми фестивалю

Майстер-клас: «Створення квест-кімнати зі справжньою електронікою»

Школа робототехніки та програмування Robocode проведе майстер-класи для дітей від 8 до 16 років. Robocode — це освітня платформа, яка навчає дітей різних вікових категорій та спеціалізується на чотирьох напрямках: робототехніка, розробка програмного забезпечення, Web-програмування та розробка ігор. Зокрема, в напрямку робототехніки команда проєкту розробила гнучку систему навчання, яка дозволяє отримати та поглибити знання в обраній сфері, наприклад, С++ або мові Python. Також дітей навчають працювати з електронікою та вивчати фізичні процеси.

Тому майстер-клас з робототехніки на «NEOсвітньому Асреналі» буде корисним для дітей, які зацікавлені у вивченні цифрових технологій і мають нахил до точних наук.

Коли: 22 вересня, 14:00-15:00
Де: Майстерня 1

Інтерактивні читання з дитячою письменницею Марією Артеменко

Марія Артеменко — дитяча письменниця, експертка Простору української дитячої книги BaraBooka, методистка Лабораторії дитячого читання Малої академії наук. У дитячій літературі дебютувала у 2017 році з книжкою «Таємниці хмар» серії «Читальня» видавництва «Ранок». Вона також авторка ютуб-каналу для дітей, батьків і освітян «Творча Читальня», де пропонує методику інтегрованого навчання — поєднання читання, літератури та крафтової творчості. Також під час інтерактивних читань для дітей проведуть майстер-клас з виготовлення декору за книжкою «Туалетна справа. Цілком таємно» від Лабораторії дитячого читання «БараБука» МАН України, для дітей віком від 7 років.

Коли: 22 вересня, 16:00-17:00
Де: Майстерня 2

Розмова про емоції від Rozmova.me

Це розмова про емоції для родин із дітьми від 6 до 14 років. Rozmova.me — це платформа для пошуку фахівців-психологів та психотерапевтів. Команда платформи каже, що їхня місія — покращити ментальне здоров’я людей в Україні та зробити психотерапію природною частиною культури життя. Тож під час фестивалю батьки разом з дітьми можуть відвідати бесіду, аби навчитися краще розуміти одне одного.

Коли: 23 вересня, 12:30-13:30
Де: Майстерня 1

Майстер-клас із гри на калімбі від Kalimba Ukraine

Калімба — це старовинний і популярний африканський язичковий щипковий музичний інструмент. Калімба має вигляд скриньки, до якої прикріплені від 4 до 30 язичків з тростини, бамбуку або металу, які є джерелом звуків. Ці язички одним кінцем прикріплені до корпусу поперечною планкою, а інший кінець може вільно вібрувати. Майстер-клас підійде для дітей від 8 років, а гра на цьому інструменті може стати новим дитячим хобі.

Коли: 23 вересня, 17:00-18:00
Де: Майстерня 1

Зустріч з авторкою книжки «Таємні історії маленьких та великих перемог» Танею Стус

Таня Стус — письменниця, редакторка, дослідниця книжок для дітей, експертка з дитячого читання, засновниця простору української дитячої книги «БараБука». Її книжка «Таємні історії маленьких і великих перемог» — це десять оповідань із терапевтичним ефектом про досвід проживання дітьми подій російсько-української війни. Кожна історія складається з двох частин: реалістичної та казкової, що дозволяє показати певну ситуацію та знайти спосіб подивитися на неї крізь призму казкового сприйняття. Під час зустрічі обговорюватимуть, як дорослим говорити з дітьми про складні питання, що проживаються під час війни. Зустріч спрямована на дітей від дітей від 6 до 12 років.

Коли: 24 вересня, 11:00-12:00
Де: Майстерня 3

Слайд наданий організаторами фестивалю

Показ фільму «Каспер і Емма у театрі»

Чілдрен кінофест представить фільм «Каспер і Емма у театрі», про те, як двоє дітей, Каспер та Емма отримують можливість сходити у справжній театр. Ця пригода надихає їх на створення своєї п’єси. У ній йтиметься про хлопчиків, які у темні грудневі дні перед Різдвом запалюють ліхтарі біля будинків.

«Чілдрен Кінофест» — це щорічний кінофестиваль, який знайомить молодь як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою.

Коли: 22 вересня, 11:45-13:10
Де: Кінозал

Навчальне відео від ГО «Stop sexтинг»

«Stop sexтинг» — інформаційно-освітня кампанія, спрямована на захист українських дітей від сексуального насильства в інтернеті. Ідея проєкту виникла у засновниці – Дьякової Анастасії ще у 2017 році. Під час конференції Ради Європи вона побачила відео про кібер-грумінг, тож вона вирішила, що варто створити ініціативу, яка допоможе дітям та дорослим в Україні дізнатися більше про секстинг, кібергрумінг та сексторшен. Команда регулярно проводить освітні заходи у навчальних закладах, влаштовує квести тощо. Захід буде корисний як для дітей, так і батьків, адже вони зможуть дізнатися, як говорити з дітьми про секстинг та запобігати небезпечним ситуаціям.

Коли: 23 вересня, 17:00-17:30
Де: Кінозал

Показ анімаційної добірки «Юне, щире, бунтівне»

Довженко-Центр покаже гостям добірку анімацій про перехід із дитинства в юнацький вік та з юнацтва у доросле життя. У добірці будуть короткі анімаційні стрічки від українських кінокласиків. Це, зокрема, фільми «Як Петрик П’яточкін слоників рахував», режисера Олександра Вікена, 1984 року, «Де ти, мій кінь», режисера Єфрема Пружанського, 1988 року, «Казка про доброго носорога», режисера Євгена Сивоконя, 1970 року та інших стрічок. На цих фільмах зросло не одне покоління, а теми, зображені в них, зачіпають питання дорослішання та виховання особистості.

Коли: 24 вересня, 12:50
Де: Кінозал

Майстер-клас із хореографії

Навчання танцю від студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. Ця академія — єдиний в Україні заклад вищої освіти, який готує спеціалістів естрадного та циркового мистецтв. Тож цей майстер-клас буде корисним для дітей, які люблять активне дозвілля та мають хист до хореографії.

Коли: 22 вересня, 16:30
Де: Сцена

Майстер-клас із пантоміми

Ще один захід від студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. Пантоміма — вид сценічного мистецтва, в якому художній образ створюється за допомогою міміки, жестів та пластики тіла. Тож він допоможе дітям зрозуміти та зацікавитись театральним мистецтвом.

Коли: 24 вересня, 17:00-18:00
Де: Сцена

Детальніше про учасників фестивалю та повну програму заходів можна дізнатися за посиланням.

Графік роботи фестивалю:

22 вересня, п’ятниця — 10:00–19:00
23 вересня, субота — 10:00–19:00
24 вересня, неділя — 10:00–19:00

Квитки можна придбати онлайн або в касі Мистецького арсеналу. Деталі про відвідування фестивалю можна знайти на офіційному сайті.


Читайте також: Роман Софії Андрухович отримав відзнаку літературної премії «Зустріч 2023»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024