Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Нескінченність за Флоріаном» про боротьбу за київську «Летючу тарілку» 

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Нескінченність за Флоріаном» про боротьбу за київську «Летючу тарілку» 

Яна Ільків Яна Ільків
15 Листопада, 2023

30 листопада в обмежений кінопрокат вийде дебютна повнометражна стрічка Олексія Радинського «Нескінченність за Флоріаном». Стрічка розповідає про боротьбу за модерністську споруду «Летюча тарілка» в Києві та творчу спадщину її архітектора Флоріана Юр’єва.

Ця стрічка є по суті продовженням короткометражної роботи режисера «Колір фасаду: синій», яка також описувала боротьбу за «Летючу тарілку» на Либідській площі. 

У фокусі фільму — український архітектор Флоріан Юр’єв, який напередодні свого 90-річчя отримує погані новини: держава здала в оренду забудовнику його головний архітектурний твір — «Летючу тарілку» на Либідській площі в Києві. Замість неї має з’явитися черговий торговельний центр. Разом із молодими архітекторами та активістами Флоріан вирішує зірвати цю сумнівну оборудку: вони поринають у боротьбу за спадщину модернізму з корумпованими посадовцями та скандальними забудовниками.

Флоріан Юр’єв, окрім того, що був архітектором, також був художником, поетом, ученим, майстром музичних інструментів. Він розробив герб Києва у вигляді гілки каштана і кольоро-фонетичний алфавіт. Флоріан Юр’єв помер у 2021 році, невдовзі після надання «Летючій тарілці» статусу пам’ятки архітектури.

Кадр з фільму

Світова премʼєра фільму відбулася в офіційній програмі 51-го Міжнародного кінофестивалю в Роттердамі, а українська — на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. 

У 2022 році фільм отримав відзначили Національною премією кінокритиків «Кіноколо» як Найкращий документальний фільм. 

30 листопада стрічка «Нескінченність за Флоріаном» вийде в обмежений прокат — її можна буде подивитися лише в обраних кінотеатрах у короткий проміжок часу. Повний перелік кінотеатрів, у яких проходитимуть покази, незабаром з’явиться на сторінці фільму.


Читайте також: На Takflix вийшла добірка українських комедій «Торгувати зубами»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024