Головна
>
Кіно
>

На Takflix вийшла добірка українських комедій «Торгувати зубами»

На Takflix вийшла добірка українських комедій «Торгувати зубами»

Онлайн-кінотеатр Takflix випустив добірку «Торгувати зубами», до якої увійшли п’ять нових українських комедій. Це фільми про юність, стосунки, життя в маленьких містечках та переосмислення ролі героїв.

До добірки увійшли короткі метри українських режисерів 2021-2023 років. Серед них: фільм «ГКЧП» режисера Аркадія Непиталюка, який здобув премії «Золота дзиґа» та «Кіноколо», історія дорослішання «Потерпи трошки», стрічка «Вітольд» за мотивами оповідання Сергія Жадана, інді-мок’юментарі «Капітан Бровари» з Георгієм Поволоцьким та іронічна комедія про стосунки «Ну ти і дура, Ліза» режисерки Олександри Коноплі.

Добірка вийде в обмежений прокат, а творці фільму зустрінуться з глядачами у Києві та інших містах. Ці фільми також можна переглянути на Takflix окремо.

Фільми, що увійшли в добірку

«Ну ти і дура, Ліза», режисерка Олександра Конопля

Фільм розповідає про життя «як у мелодрамі». Головна героїня Ліза закохується у Вадіка, чисте втілення мрії. Але чи буде хлопець таким люб’язним, як чоловіки в кіно? Чи не розіб’ються рожеві окуляри Лізи?

Кадр з фільму

«ГКЧП», режисер Аркадій Непиталюк

Чорно-біла історична комедія. Події розгортаються 19 серпня 1991 року. У дитячо-юнацькому таборі поблизу Запоріжжя своє життя. Підлітки та вихователі переймаються любовними справами, допоки завгосп табору і колишній дисидент Петрович не приносить новину. У Москві мітинги, а по телевізору ще від ранку крутять «Лебедине озеро». 

Кадр з фільму

«Вітольд», режисерка Ольга Стернейчук

Фільм знятий за мотивами оповідання Сергія Жадана «Мої нічні кошмари». Вітольд заселяється в комуналку, його сусідом виявляється молодий письменник Сергій. Чоловік одразу стає палким прихильником митця і не знає, куди подітися від новини, що Сергій незабаром з’їжджає.

Кадр з фільму

«Капітан Бровари», режисер Едуард Нечмоглод

Стрічка розповідає про життя супергероя на Київщині. Донедавна Капітан Бровари мав монополію на геройство, однак у місті з’являється конкурент — Чорний Мстюн. Капітану Бровари доводиться з’ясувати, хто це і чи зможе він повернути любов людей.

Кадр з фільму

«Потерпи трошки», режисерка Любов Гончаренко

Це історія про дорослішання та вміння почути себе. Арина на порозі дорослого життя. Попереду на неї чекають вступні іспити та муки вибору. Але батьки хочуть утримати дівчину в селі, і бойфренд Вітька теж.

Кадр з фільму

Читайте також: Ніжна ода шістдесятникам: огляд на документальний фільм «Іван і Марта» Сергія Буковського

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024