Головна
>
Музика
>

«Відсутній біль, відсутній страх»: слухаємо релізи тижня

«Відсутній біль, відсутній страх»: слухаємо релізи тижня

Перший, за час повномасштабної війни, реліз Тонки, реп на тексти Леся Курбаса з книги «Філософія Театру», мультиплікаційний кліп від Latexfauna та відео від Lady Aphina та інше — зібрали релізи цього тижня.

Також їх можна послухати у нашому новому плейлисті новинок! Обирайте зручну платформу: SpotifyApple MusicYouTube, Deezer.

Freel — Луганськ

Freel разом з Ukraїner випустив відео про Луганськ. Це завершальне відео серії «Хоробрі міста» цього року.

Луганськ — найсхідніший з українських адміністративних центрів, розташований найближче до кордону з РФ. Через таке невдале сусідство місту випало багато випробувань — Росія протягом століть намагалася русифікувати його. Однак серед мешканців Луганська є чимало тих, хто всіляко опирається «рускому міру». Тут є ті, хто організовував акції Євромайдану в Луганську, підтримував Революцію Гідності в Києві, приєднався до лав ЗСУ після початку російсько-української війни, волонтерить і щодня наполегливо наближає день, коли над рідним містом знову замайорить український прапор. Із 2014 року Луганськ перебуває під окупацією РФ.

Lady AphinaKill You Man

Київський рок-гурт Lady Aphina випустили кліп на пісню Kill You Man. Ліричний герой пісні розповідає про відмову від старого Я, від принципів та звичок, які вже стали неактуальними та зайвими. Кліп був знятий на початку 2022 року, за місяць до повномасштабного вторгнення Росії. 

Тонка Наша сила

Гурт Тонка представив новий трек та відеороботу на пісню Наша сила.

Це перший реліз музикантів у часи повномасштабної війни. За словами гурту, ця пісня про внутрішнє світло та непохитну віру у майбутнє.

Latexfauna Heroes of Might and Magic III

Latexfauna випустили мультиплікаційний кліп на пісню Heroes of might and magic III, який намалював Олександр Злотніцький, який також відомий як drimandr.

Море Нуар та Sofia Shanti Чи заплаче серце

Це інтерпретацію твору Тараса Шевченка «Думи мої, думи», а відео розповідає про людський страх.

Антон Шитель Невеселий

Фронтмен гурту Sheetel Антон Шитель випустив свою першу україномовну пісню Невеселий та кліп до неї. Більше про трек читайте за посиланням.

Otoy, To Enternity Пожежа

Пожежа — колаборація репера Otoy та виконавця To Enternity.

«Підіймайте спини, руки, ноги, брюки і кохайтеся/дослухайтеся», пише Otoy

Джозерс, Povod — Поки ти чекаєш чудеса

Постпанк дует Джозерс у кросовері із запорізьким шугейз квінтетом Povod випустили трек Поки ти чекаєш чудеса. За їх словами, це відчайдушний танцювальний гімн змарнованої юності, що вислизає. Пісня про граничний стан, останні подихи декадансу та набуту самотність.

Аудіовізуальний проєкт Міші Правильного

В межах проєкту «Курбас. Майстерні» Міша Правильний та Денис Прокопенко презентували трек на тексти Леся Курбаса з книги «Філософія Театру».

100 років тому було створене Мистецьке об’єднання «Березіль» (МОБ), яке свого часу змінило уявлення про український театр, довело його конкурентоздатність та оригінальність, встановлювало зв’язок зі світовим мистецтвом.

Діяльність об’єднання не обмежувалася театральними виставами. Структура включала різноманітні майстерні, лабораторії, станції для саморозвитку, навчання, досліджень та експериментів.

6ATbK0 Ізолюйте мене

Виконавець із творчого об’єднання Бешкет 6ATbK0 випустив новий трек у жанрі хіп-хоп. За словами виконавця, сингл є мотивацією й констатацією факту, що треба просто рухатися вперед та ніколи не сумніватися у собі та своїх можливостях.

daydreams Хмари

Хмари перша робота гурту daydreams.

lowcost49 листя/болить

Пісня листя / болить — це поєднання двох різних етапів в одній історії.

«Для нас самих є викликом контраст двох частин пісні. Це можливість показати людям різнобарв’я нашої творчості — від м’якого характеру героїні, що потерпає від аб’юзу, до становлення її, як особистості», — розповідають про реліз учасники гурту.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024