Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на першу українськомовну пісню Антона Шителя

Відео дня: дивимося кліп на першу українськомовну пісню Антона Шителя


20 грудня 2022 року фронтмен гурту Sheetel Антон Шитель випустив свою першу україномовну пісню Невеселий та кліп до неї.

Трек Невеселий суттєво відрізняється від попередніх робіт артиста. Зазвичай в його музиці можна почути бас, віолончель, клавішний супровід (у виконанні самого Шителя), та барабанні соло другого учасника гурту Sheetel Антона Аксьонова. Усього цього немає у новій пісні, де Шитель вирішив зосередитися на поєднанні електроніки та хіп-хопу, а слова та музику написав самотужки. 

Коментуючи перехід на українську, виконавець стверджує, що повномасштабна війна з Росією не мала впливу на його рішення. Так, реальність сьогодення та рефлексія вторгнення привнесли нову оптику на виконання пісень, ідеї та плани стосовно майбутнього, однак, як зазначає сам артист, остаточний перехід на мову незламних був для нього давно бажаним експериментом, думки про який зародилися ще задовго до 24-го лютого. 

Сам же зміст пісні Невеселий фокусується на постапокаліптичному світі, де альтернатива в музиці просто зникає, а всі слухають лише одного артиста. Це рефлексія на важкий шлях музиканта, навіть якщо ти не маєш конкурентів. Головна сюжетна лінія кліпу говорить про творчі сумніви, тиск продакшену та намагання по при все отримувати задоволення від процесу створення музики. 

До створення треку долучилися Степан Бурбан (Паліндром), Бенджамін Стюарт та Альона Коваленко (Krapka;Koma). Виконавці доповнили пісню хаотичним речитативом на трьох різних мовах, які розповідають про їх особисте ставлення до музики.

Кліп Невеселий також є і режисерським дебютом Антона Шителя, де Тарас Федоренко виступив оператором та режисером монтажу.


Нагадаємо, Антон Шитель колишній учасник гурту Myopia, а зараз соліст і клавішник дуету Sheetel, який у 2018 році презентував свій дебютний альбом Mr.White. Пісні в альбомі були виконані переважно у жанрах dark-hop та piano-grunge, а сам гурт зробив своєю авдиторією любителів арт-року.


Читайте також: Христина Соловій випустила кліп на пісню «Юність»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024