Головна
>
Музика
>

ЮЮ, Suicideburg, Badbok, Діти інженерів, Джамала: слухаємо релізи цього тижня

ЮЮ, Suicideburg, Badbok, Діти інженерів, Джамала: слухаємо релізи цього тижня

Нові пісні Кімнати Гретхен й гурту Діти інженерів, дебютний лонгплей від Suicideburg і EP від Badbok та мініальбом Джамали — зібрали релізи цього тижня.

Джамала — EP Поклик

Новий альбом особливий тим, що був записаний у різних куточках Європи, де Джамала виступала на підтримку України після початку повномасштабної російської агресії. Співачка зазначила, що в цей період переживала тугу за рідними людьми, а також гордість за свою рідну країну.

4 нових пісні мають елементи близьких Джамалі культур — кримськотатарський музичний інструмент дойру, народний спів, поезію Василя Симоненка.

Suicideburg LP У н​і​м​о​м​у о​ч​і​к​у​в​а​н​н​і

У н​і​м​о​м​у о​ч​і​к​у​в​а​н​н​і​.​.​. — дебютний повноформатний альбом львівського неокраст гурту Suicideburg. За словами музикантів, альбом містить послідовну концепцію циклічності людського життя, що підкріплена одразу кількома способами.

Balaklava Blues — LP Let Me Out

Другий альбом українсько-канадського гурту був написаний з 2020 по 2022 роки в Торонто, але отримав нові сенси з початком повномасштабного вторгнення.

«Цей альбом ми писали два роки пандемії, і врешті переписали наново з початком війни в Україні, бо зрозуміли для кого і для чого цей альбом. Це пісні про українців і про Україну сьогодні, адресовані людям у всьому світі», — поділився учасник гурту Марк Марчик.

Badbok — EP Бомба

Бомба — це чотири емоційні пісні на тему російського вторгнення в Україну:

  • Путін — пісня, яка передувала війні та певним чином намагалася від неї віджартуватися. Це пісня про надію.
  • Карати вату — емоційний стан виконавця у перші тижні повномасштабного вторгнення. Це пісня про опір і силу українського народу.
  • Пекло — емоції від історій з фронту, фантазії автора і романів Ремарка. Це пісня про біль і про справедливість.
  • Бомба — жорстока замальовка, у якій моралі не буде. Це просто вигадана історія, яка допомагає вивільнити наболілі емоції у своїх жорстоких фантазіях.

Діти інженерів Зло

Нова пісня гурту про ненависть та агресію. А у словах пісні знайдете посилання на вірш «Каменярі» Івана Франка. 

«Довгий час я думав, що саме ми — те покоління українців, заради якого жертвували себе “каменярі”. Але зараз зрозумів, що таке покоління ще не народилось, тож нам залишається тримати удар і бити у відповідь», — каже басист Сергій Пухов.

Tvorchi — Вимкни телефон

Електронний гурт TVORCHI презентували іронічний трек про залежність від красивого життя у соцмережах.

Нестор Віра

Новий сингл Нестора — про віру, натхнення та любов, що ведуть артиста по життю.

«Мене завжди мотивували люди, які пішли, але ще більше я надихаюсь людьми, що залишись поруч. Я зовсім не хочу помирати, тому й періодично вбиваю свого ліричного героя», — розповів артист.

На треці також можна почути гостьовий куплет Tonymo, молодого представника треп-сцени.

SadSvit та Структури Щастя — Силуети

SadSvit та Структура Щастя випустили спільний трек Силуети та анімаційне відео на нього.

Силуети — це постпанкова колаборація виконавців. Ця пісня увійде до майбутнього альбому SadSvit‘а, над яким він зараз працює. А ще це перший трек у жанрі постпанк від Структури Щастя.

Музиканти кажуть, що атмосфера мультиплікації додасть ще більше тез для роздумів.

Кімната Гретхен — Кров самурая

Український інді-гурт Кімната Гретхен відновив творчу діяльність після паузи, котра тривала з початку повномасштабного вторгнення російських військ, та видали трек як присвяту українським героям сьогодення.

«Цей трек міг бути як героїчною істерн-сагою, так і антивоєнним маніфестом. Втім, Кров Самурая — це пісня вдячності українцям, котрі невтомно працюють заради спільної мети — військовим, медикам, волонтерам, водіям, медійникам, митцям, батькам і матерям, кожен з яких — герой нашого часу», — коментують сингл автори.

Probass ∆ Hardi feat. ЮЮ — Палає

Електронний дует Probass ∆ Hardi запросили до співпраці співачку ЮЮ, разом вони випустили пісню Палає. Текст писала ЮЮ, у пісні розповідається про повернення українських військових додому та про те, що «росіяни палатимуть вічність».

На початку листопада відбудеться прем’єра кліпу, режисером якого став Антон Пожидаєв (він зняв відео хіт Доброго вечора ми з України).

Асафатоv — Літай

З новою піснею співак випустив й офіційне відео.

Badwor7h — Dick Control/122

Максісингл від мультижанрового саунд-продюсера з Києва. Реліз складається з двох танцювальних брейкбітових треків для рейвів.

Kozak System — Крила

Український гурт Kozak System поклав на музику вірш Ліни Костенко «Крила».


Читайте також: Відео дня: дивимося трейлер документальної стрічки про українського фотографа «Глядєлов»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024