Головна
>
Музика
>

«Перш за все, збираєш всіх себе до купи»: слухаємо релізи першого тижня липня

«Перш за все, збираєш всіх себе до купи»: слухаємо релізи першого тижня липня

Вагітний мужик, кавер на Боунза, альбоми від Yuvi, сатиричний реп про артистів, які все ще толерують російських музикантів та інше — слухаємо релізи першого тижня липня.

Цього тижня випускова редакторка LiRoom Яна Ільків зібрала релізи й коментує їх разом із головним редактором Олексієм Бондаренком та музичною оглядачкою Лєрою Зданєвич.

Yuvi — EP По тобі

Уляна Автенюк випустила дебютний альбом По тобі. У ньому виконавиця шукає місце для своєї агресії від скорботи, шлях її виходу в умовах агресії ворога зовнішнього та проживає граничні стани готовності померти та водночас стати вбивцею, а головне — прийняття нової себе.

Лєра Зданевич каже, що цей альбом — її фаворит цієї релізної п’ятниці:

«Це складна для прослуховування робота, яка не дається одразу. Проте захоплива. То зла і люта, то журлива. Окремо хочу зазначити натяки на фольк здорової людини у “Вдові”».

provulok — EP те, що важко сказати 

На мініальбомі provulok зазвучав з вокалом Аміни Мамедової. І, як кажуть у лейблі Потоп, це більше не просто тіп з інструментальним проєктом — тепер він перевтілюється у щось цілком нове, неотесане та абсолютно непередбачуване. А ще тут є кавер на Боунза.

meerkur — Щасливий

meerkur — проєкт Вадима Лазарєва. Це перший сингл із майбутнього альбому. У новому лонгплеї буде різноманітна музика, зокрема з’явиться й україномовна лірика.

Разом із треком Щасливий Лазарєв випустив мудвідео, зняте артистом під час прогулянки на українських рожевих озерах. Яні Ільків від цього треку дуже спокійно.

Олексій Бондаренко коментує так:

«Видно, що Вадик накопичив немалий досвід роботи у студії. Цікаво, що після 5 Vymir Костя Почтар пішов в акустичний гітарний звук, а Вадик навпаки — в синтезатори. Але загалом, десь так їхні функції в гурті й розподілялися. Хороший, спокійний трек з приємним розвитком».

А Лєра Зданевич дуже рада знову чути Вадика у музичному полі.

Ницо Потворно — Вибач Наташа

У треці репер іронізує про сусідку, якій не подобається творчість виконавця. А сам Ницик — «вагітний мужик, в якому народжується музика». А вже наступного тижня, 14 липня, вийде новий мініальбом А може це я?

Один день потому, YungKerya — Останнє побачення

Виконавці кажуть, що це пісня у різних жанрах: від jersey club до drum and bass i hardstyle. З їхніх слів, трек ілюструє захопливу історію кохання та розказує про переживання головного героя, а також є спробою забути про минуле і розпочати новий танець життя.

Влада Бучко — Дірка

Вже традиційно у добірці релізів треки про нездорові відносини. Так і лірична героїня пісні Влади Бучко намагається «вилікувати» свого завжди незадоволеного партнера. 

Istol — Закрутила

Продовжуємо тему стосунків і в цьому треці артист показує альтернативний погляд на життєві проблеми, відображаючи їх в образі дівчини. Він порівнює життєві ситуації зі стосунками, «адже проблеми в житті, як і у стосунках, постійно вимагають компромісів».

Yaron — Контекст

У Контексті хіп-хоп виконавець розмірковує як можливо жити, коли реальність змінюється швидше, ніж новини і як залишатись собою, коли щоденний інформаційний фон перетворює життя на театр абсурду. 

My Ron — Стіни

І куди ж в добірці без пісень про психологічне здоров’я. Стіни — трек про боротьбу з ментальними проблемами й депресією. В образі стін ліричний герой пісні бачить перепони, які заважають йому тішитись життям, він не вірить в успіх у боротьбі за власне емоційне здоровʼя тому вважає, що назавжди змушений буде залишитись у цьому стані. 

Enleo — Вальс під вибухи

Нікіта Леонтьєв каже, що написав цей трек надихаючися історіями кохання людей з деокупованих територій. Яні Ільків здається, що ця пісня може стати популярною серед одинадцятикласників, які танцюватимуть під неї прощальний вальс.

«Завжди приємно, коли артисти використовують нестандартні розміри, навіть якщо це доволі популярний 3/4. Мила, світла поп пісня. Але мені важко уявити, щоб вона стала хітом випускних через вокал, який не особливо чіпляє і зчитується. Думаю в битві “Тримай” Христини Соловій і “Вальс під вибухи”, перша має суттєву перевагу», каже Олексій Бондаренко.

sexnesc — Червень

Це перший сингл з майбутнього альбому. Пісня присвячена святу Івана Купала і, як кажуть музиканти, пронизана червоним полумʼям, через яке ти неодмінно перестрибнеш, прямо в ранкову річку. 

Sad Novelist — Гріх

Ой, а мені тут Новеліст звучить по-іншому, якийсь ніжніший чи що. 

Tumazar — July

Назар Туманік, якого ви можете знати як чувака, що вчить англійської у тіктоці під ніком Тумазарчик, продовжує випускати треки. July про пізнання земних почуттів. 

Stasya — Oy Ya

Пісня нова, звучання старе.

нестор, Libenson — Я насцяв на твій реп

Це третій і останній сингл виконавців перед премʼєрою спільного альбому. 

Це їдкий сатиричний реп, в якому нестор критикує тих українських артистів, що й досі толерують російську музичну сцену. Початково це був фристайл, який згодом перетворився на повноцінну пісню.

Moann, Гурт Дно, Муха Мухич — Буквами

Олексій Бондаренко: «Дуже приємна й чіпка музика! Правда продакшн звучить так, ніби пісня була придумана, записана й випущена в той же самий день. Не знаю, чи це така спеціальна тактика DIY, чи мені просто здається».

Килиммен — Ти моє місце під сонцем

Олексій Бондаренко каже, що у цьому треці хіп-хоп і драм-н-бас живуть якось окремо одне від одного:

«D’nB-частина звучить прям інтелігентно, якісно і круто. А ось основна частина треку звучить, як саунд Enko, який вже трохи приївся».

Перед тим, як ми прокоментуємо наступні треки, хочу нагадати, що у п’ятничних добірках ми не рекомендуємо, а радше розповідаємо наскільки різною є українська музика. 

Колін — Дівчина з тікотоку

Яна Ільків: «Як пишуть у пресрелізі, Дівчина з ТікТоку — це не просто пісня про закоханість. Я б сказала, що це жахлива пісня про закоханість».

Alexandr Teslenko — Твої очі

Олексій Бондаренко: «Колись Олександр Тесленко виглядав, як один із найперспективніших учасників “Голосу”. Тепер він пише дуже примітивний поп. Щодо того, що соромно римувати “очі — ночі” писав ще Йогансен на початку 20 сторіччя. Дуже сумно».


Читайте також: Jerry Heil заснувала власний лейбл Nova

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024