Головна
>
Література
>

Український ПЕН збирає кошти на літературний фестиваль, заснований Вікторією Амеліною

Український ПЕН збирає кошти на літературний фестиваль, заснований Вікторією Амеліною

Українська філія PEN спільно з друзями та однодумцями письменниці Вікторії Амеліної почали збір коштів на проведення Нью-Йоркського літературного фестивалю. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Нагадаємо, Вікторія Амеліна отримала важкі поранення внаслідок російського удару по Краматорську. 27 червня вона перебувала в місті разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників. Коли вони вечеряли в ресторані Ria Lounge, росіяни завдали ракетного удару по цій будівлі. 1 липня стало відомо, що про те, що письменниця не вижила.

У 2021 році Вікторія заснувала на Донеччині Нью-Йоркський Літературний фестиваль. Вперше туди приїхали близько 50 письменників та музикантів з різних міст України. Після цього видавництва Vivat i Discursus продали останні примірники, аби підтримати фестиваль.

Відтак, розпочавши збір коштів, однодумці письменниці хочуть продовжити її справу:

«Підтримкою для рідних Віки у цей важкий час стане ваш внесок у головну справу, якою вона жила і яка обов’язково має продовжуватися, — Нью-Йоркський Літературний Фестиваль», — зазначають на сторінці ПЕН.

Збір коштів здійснює одна з кураторок проєктів Нью-Йоркського літературного фестивалю Оля Русіна.

Підтримати збір можна переказом за посиланням або за номером картки:

5375 4112 0732 8878

Кошти буде перераховано на статутну діяльність ГО «Нью-Йоркський літературний фестиваль» після переоформлення рахунків організації.

Вікторія Амеліна — українська письменниця, громадська діячка, лавреатка премії Конрада. Дебютувала з романом «Синдром листопаду, або Homo Compatiens» у 2014 році, книжка ввійшла в десятку найкращих прозових видань за версією премії «ЛітАкцент року — 2014». Також Амеліна з літа 2022-го приєдналася до правозахисної організації Truth Hounds, документуючи воєнні злочини росіян на деокупованих територіях на сході, півдні та півночі України.


Читайте також: Письменник Володимир Вакуленко посмертно отримав відзнаку Міжнародної асоціації видавців

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024