Головна
>
Музика
>

«24.2.24»: лейбл «Очі» випустив збірку музики, присвячену поету Максиму Кривцову

«24.2.24»: лейбл «Очі» випустив збірку музики, присвячену поету Максиму Кривцову

24 лютого лейбл «Очі» випустив музичну збірку 24.2.24, яку присвятили пам’яті поета Максима Кривцова, який загинув на фронті в січні 2024 року. Усі кошти з продажу альбому та окремих композицій підуть на допомогу фонду Musicians Defend Ukraine

На альбомі зібрано 58 треків українських електронних музикантів, які були створені в період від 24 лютого 2023 до 24 лютого 2024 року. Деякі з цих треків записані митцями, які зараз захищають Україну на фронті.

Першим треком у збірці є Де мої сни від Maxym Liutcode. Він написаний на текст Максима Кривцова, де також можна почути запис голосу поета.

«Це слово поета і кулеметника Максима Кривцова, записане в бліндажі. Ця робота – спроба створити капсулу часу, яка збереже фрагменти думок та ідей того, хто має бути зафіксованим у нашому культурному коді. Люди, які мали що нам сказати, але були вбиті Росією – це сюжет, якому не одна сотня років. Але у нас є можливість зробити так, щоб вони  назавжди залишилися в пам’яті», — йдеться в описі збірки.

Треки для збірки обирали серед Open Call-заявок у інстаграмі, а також серед резидентів лейблу «Очі». Це вже друга збірка в серії, завдяки продажам минулого альбому — 24.2.23, вдалося зібрати близько 700 доларів для фонду Musicians Defend Ukraine.

«Ми вважаємо збірку фундаментальною роботою, яка показує широке звучання українського електронного андерграунду за 2023 рік. Ми впевнені, що завдяки їй ми назавжди закарбовуємо ім’я кожного митця який долучився, в історію сучасної України. Через десятиріччя люди будуть повертатися до таких компіляцій, щоб відповісти собі на багато питань. Щоб згадати. Щоб не забувати», — йдеться в описі збірки.

Цією збіркою лейбл «Очі» завершує сезон і йде на творчу паузу.


Читайте також: «Я стану класиком, лише якщо загину на війні». Яким був поет Максим Кривцов — у спогадах близьких, друзів та колег

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024