Головна
>
Музика
>

Океан Ельзи випустив десятий студійний альбом — «Той день»

Океан Ельзи випустив десятий студійний альбом — «Той день»

20 вересня гурт Океан Ельзи презентував новий альбом — Той День. Це десята студійна платівка гурту, до якої увійшли 12 нових композицій. Жоден сингл, випущений гуртом за останні роки, не увійшов до альбому, кожен трек — новий.

«Цей альбом асоціюється у мене з пробудженням. З поверненням до себе після тривалих пошуків. Альбом недарма багато у чому схожий на ранню творчість гурту — він легкий, справжній і надихає», — каже лідер гурту Святослав Вакарчук.

На обкладинці альбому зображена стилізована квітка сакури, що за словами учасників гурту, символізує пробудження життя, щорічне переродження. Щодо настрою та концепції платівки, Святослав зазначає, що альбом немає однієї теми, яка б поєднувала між собою пісні. Каже, що цей альбом — це еклектична історія. Усі пісні народжені в різні періоди: деякі написані нещодавно, деякі — 3-4 роки тому.

«Вимушена восьмирічна робота над цим альбомом, звісно ж, вплинула на те, що він змінювався за роки написання. І частина пісень, що була на початку, тепер не увійшли до нього. Проте це й на краще, бо кожна пісня, що не потрапила до альбому, знайшла свій час для виходу. Наприклад, “Квіти мінних зон” була потрібна у 2022 році та стала синглом тоді», — розповідає Вакарчук.

Учасники гурту також кажуть, що дата виходу не була навмисно спланована саме перед 30-річчям Океану Ельзи. Навпаки, Вакарчук каже, що трохи навіть шкода, що альбом виходить у такий неймовірно насичений період життя гурту:

«Тут і підготовка до чотирьох великих концертів до 30-річчя ОЕ, і спеціальні дуетні сингли, і вихід нашого першого англомовного альбому, який вже анонсовано на 11 жовтня. Та життя це і є кожен наш той день, тому — все вчасно».

Нагадаємо, 12 жовтня 2024 року гурту Океан Ельзи виповнюється 30 років. До цієї дати група запланувала чотири сольні концертні виступи у київському Палаці спорту. Квитки можна придбати за посиланням — на деякі дати вже солдаут.


Читайте також: Ви точно десь бачились: Андрій «Муха Мухич» Самойло

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024