Головна
>
Новини
>

Фільм «День українського добровольця» отримав спеціальну відзнаку на кінофестивалі у Великій Британії

Фільм «День українського добровольця» отримав спеціальну відзнаку на кінофестивалі у Великій Британії

Документальний повнометражний фільм режисера Володимира Тихого «День українського добровольця» відзначили на одному з найбільших у світі кінофестивалів документального кіно Sheffield Doc/Fest-2022.

«День українського добровольця» — одна з перших повнометражних робіт, знятих під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Вона розповідає про 14 березня 2022 року, 2944 день російсько-української війни. Зйомки відбувалися протягом одного дня на різних локаціях.

Світова прем’єра картини відбулася на Шеффілді декількома днями раніше. Це щорічний британський фестиваль документального кіно, найбільший у Великій Британії та третій за величиною у світі.

Стрічка отримала спеціальну відзнаку журі міжнародного конкурсу кінофестивалю.

«Я знімав цей фільм, щоби зафіксувати буденність війни, сюрреалістичність образів, що виникають на межі апокаліпсиса. За мету ставив збагатити палітру образів моїх сучасників та зосередити увагу глядача на другорядних за драматичністю нюансах гуманітарної катастрофи. Приємно, що професійне журі оцінило мою роботу, адже цей фільм я бачу також як один із інструментів культурної дипломатії. І він спрацював», коментує режисер фільму Володимир Тихий.

Стрічку створено незалежним кінооб’єднанням «Вавилон’13» у копродукції з Black Photon (Польща).

Babylon’13 — незалежне об’єднання кінематографістів, що утворилося на початку Революції Гідності. Під час повномасштабного вторгнення росії кінематографісти об’єднання продовжили працювати та знімати війну. Зокрема до цієї стрічки увійшов матеріал шістьох кінооператорів об’єднання.


Читайте також: «Ми на екрані теж боремося, по-своєму тримаємо фронт», — акторка Марина Кошкіна про волонтерство, створення МУРу та творчу діяльність

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024