Головна
>
Кіно
>

Французька платформа для сценаристів відкриває набір для українців

Французька платформа для сценаристів відкриває набір для українців

Французька освітня платформа для сценаристів Less is more у співпраці із Terrarium запускають спільний проєкт, щоб підтримати українських кінематографістів з проєктами малобюджетних ігрових повнометражних фільмів. 

Розповідаємо про проєкт детальніше.

Terrarium — українська платформа для сценаристів, де авторам допомагають розвинути власний проєкт. Terrarium організовує інтенсиви, воркшопи, лекторії тощо.

Less is more — французька платформа, яка щороку організовує серії воркшопів для авторів/режисерів.Протягом трьох тижнів обрані учасники розвивають свої дебютні, другі та треті повні метри. Акцент робиться на малобюджетному кіно, що є не необхідністю для незалежного кіно, а швидше його еко- та соціальною відповідальністю.

Зазвичай участь у воркшопі LIM платна, але цьогоріч для чотирьох українських сценаристів буде зроблено виключення.

Про проєкт

Проєкт передбачає безплатне навчання на регулярних сесіях французької платформи Less is more.

Програма воркшопів LIM включає три однотижневі семінари з березня по жовтень 2023 року, а також спеціальний захід — LIM MEET, де кінематографісти зустрінуться із продюсерами, співпродюсерами та сейлз агентами з усієї Європи.

Серед частих лекторів програми були сценаристи Террі Гілліама, Ларса фон Трієра, Томаса Вінтерберґа. Цього року вперше до команди тьюторів долучиться українець — режисер фільму «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Для кого проєкт?

У воркшопі можуть взяти участь автори дебютних, других та третіх малобюджетних ігрових повних метрів.

Українська режисерка та учасниця воркшопів Less is More у 2020 році Мирослава Клочко каже, що подавалася на навчання лише з ідеєю, не маючи попереднього досвіду:

«Кожного року, коли я бачу новину про новий набір Less is More, то хочу знову опинитися серед цих прекрасних людей та їх фільмових героїв. Я подалася у 2020-му, не маючи попереднього досвіду з написання повнометражних фільмів, лише з ідеєю. Мене вразило наскільки відповідально й обережно Less is More поставилися до кожної історії. Супер цінним був для мене процес надання фідбеку на інші проєкти: виходить, що ти працюєш не тільки над своїм фільмом, але і над проєктами колег. Так ти вчишся у кілька разів швидше».

Своїм досвідом участі ділиться й продюсерка та development angel Less is More у 2021 році Наталя Лібет:

«Я б розділила свій досвід на дві частини. Перша — співпраця з тьюторами та практика у роботі над тритментами: структурами і сенсами, навчання з комунікації з авторами. Друга — співпраця із самими авторами, дуже акуратна, тендітна, але така що мотивує та дає натхнення працювати потім із своїми проєктами та авторами».

Як податися?

Відбір учасників відбудеться у два етапи. На першому селекційна комісія української сторони обере найкращі 12 заявок з поміж поданих. До комісії увійшли продюсерка Дар’я Бассель, режисерка й продюсерка Єлизавета Сміт та Дмитро Сухолиткий-Собчук.

На другому французькі партнери із LIM визначать чотирьох учасників, яких запросять на навчальну сесію.

Мова заповнення аплікацій та навчання — англійська, а відтак знання англійської мови — обов’язкове.

Подати заявку можна за посиланням до 10 січня 2023 року.

Відібрані учасники отримають стипендії від програми Less is more, щоб покрити витрати на логістичні потреби.


Читайте також: Скандали, фестивалі та невмирущість: яким був 2022 рік для українського кіно

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024