Головна
>
Кіно
>

У мережі з’явився фільм про вокаліста гурту Reve tа Stohne Максима Остяка, який загинув на війні

У мережі з’явився фільм про вокаліста гурту Reve tа Stohne Максима Остяка, який загинув на війні

Платформа пам’яті Меморіал презентувала документальний фільм «Остін. світ догори». Фільм розповідає про активного учасника Революції Гідності, військового, митця й соліста гурту Reve ta Stohne Максима Остяка.

Хто такий Максим Остяк?

Максим Остяк народився та жив на Полтавщині. Пізніше був активним учасником Революції гідності, де отримав поранення і встиг пережити клінічну смерть. Після цього відчув потяг до музики й разом із Женею Слов’яном заснував гурт Reve ta Stohne. 

У 2018 році гурт випустив перший випустив перший альбом Mythologia, до нього увійшло 7 треків. Mythologia увійшов до топу 8 найкращих українських альбомів лютого за версією LiRoom у 2018 році.

Того ж року режисерка Надія Парфан зняла фільм «”Reve ta stohne” on tour» про те, як Женя і Макс перестали ходити в офіс, серйозно взялись за музику і поїхали на Захід у пошуках заробітку, аби зняти музичний кліп і записати студійний альбом.

З початку повномасштабного вторгнення Максим Остяк став на захист країни. На початку липня він не повернувся з одного із бойових завдань на Харківщині.

«Остін. Світ догори»

Документальний фільм «Остін. Світ догори» — одна із серії стрічок, знятих платформою пам’яті Меморіал. Команда Меморіалу з березня 2022 року збирає дані про загиблих у війні Росії проти України, готує тексти великих форматів та знімає документальні фільми, аби вшанувати пам’ять кожного і кожної загиблої, досліджувати питання національної пам’яті, допомогти зібрати базу свідчень, які допоможуть правозахисникам притягнути винних до відповідальності.

Фільм знятий восени 2022 року. 20 січня 2023 року відбулася офлайн презентація у Києві за участі знімальної команди та героїв фільму.

Над фільмом працювали:

  • Журналістка Інна Попович;
  • Оператор-постановник Геннадій Сушко;
  • Редакторка, сценаристка Аліна Швидко;
  • Режисерка монтажу Олександра Кір’янова;
  • Моушин дизайнер Володимир Щерба.

Загалом Меморіал відзняв вже майже два десятки документальних фільмів про загиблих. У загальному доступі є також фільм «Жити, коли забрали твій світ».

«Документальні фільми — допомагають занурити аудиторію в атмосферу життя загиблого Героя. Тому для нас цей формат, попри складність роботи з ним, дуже цінний. Ми прагнемо зберігати пам’ять про людей, а не фіксувати цифри статистики», — пояснює шеф-редакторка проєкту Анастасія Абрамець.


Читайте також: «Я завжди буду проти». Яким був письменник Володимир Вакуленко — у спогадах близьких

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024