Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп O.Torvald на трек «Амстердам»

Відео дня: дивимося кліп O.Torvald на трек «Амстердам»

17 травня відбувся реліз кліпу гурту O.Torvald на пісню Амстердам. Учасники гурту називають трек найлегшою і найпозитивнішою піснею альбому Втома. За задумом авторів, пісня називається Амстердам, адже це місто свободи, але він виступає лиш як символ, насправді цей трек про довоєнний Київ. Режисером кліпу став Євгеній Головатенко.

«Він про те, що рано чи пізно війна мине, але потрібно мріяти й вірити, бо поки ми мріємо і віримо — нас не зламати. Це трек з ностальгією про те, як було раніше, про те, як кожен з нас засинав у мирному Києві», — коментують учасники O.Torvald

За словами музикантів, завдяки позитивному настрою роботи, цей кліп буде з гумором сприйнятий глядачами та слухачами напередодні набуття чинності закону про мобілізацію. 

Це не перша співпрацю гурту з режисером Євгенієм Головатенком. Раніше вони створили кліпи на треки Дихай та Я повернусь. Окрім Жені Галича в кліпі також знявся Роман Чухмаренко — автор музичного гурту The Armo.

Амстердам — четвертий трек із останнього альбому гурту Втома. Лонгплей складається з 10 треків, які, за словами авторів, є виразом не лише їхніх особистих переживань, а й віддзеркаленням душі кожного українця. 

Фронтмен гурту Женя Галич у коментарі для Лірум розповідає, що у жовтні 2023 року O.Torvald планував провести свої фінальні концерти та на цьому закінчити діяльність гурту. Але, після довгих розмов, учасники вирішили продовжувати займатися творчістю. У січні 2024 року вони переїхали у приватний будинок, аби усамітнилися від всіх, та почали працювати над новим матеріалом. За той період O.Torvald написав 16 треків, 10 з яких увійшли до нового альбому. 

Спеціально для Лірум фронтмен гурту Женя Галич розказав про кожен трек альбому в межах нашої рубрики «Пісня за піснею». Прочитати матеріал можна за посиланням.


Читайте також: «Найстрашніше — неможливість щось змінити». Поет та музикант Ігор Меліхов про культурний ландшафт Чернігова та окупацію

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024