Головна
>
Література
>

Павло Дерев’янко вперше отримав літературну відзнаку

Павло Дерев’янко вперше отримав літературну відзнаку

Український автор Павло Дерев’янко отримав відзнаку — The Chrystalis Award від Європейського товариства наукової фантастики (ESFS) за свою трилогію «Літопис Сірого Ордену».

Друга книга трилогії

Павло Дерв’янко — український письменник. Дебютував з романом «Аркан вовків» (видавництво «Дім химер») у 2019 році. Це перша книга із трилогії темного фентезі «Літопис Сірого Ордену». У 2020 вийшла друга книга — «Тенета війни». Трилогія написана у жанрі темного фентезі з елементами стімпанку та альтернативної історії. 

Власне, за цю роботу Дерев’янко і отримав нагороду від ESFS у номінації «Найкращий дебют».

Трилогія «Літопис Сірого Ордену» розповідає про лицарів Сірого Ордену. Про характерників, які мають свою закриту організацію, яка здійснює розвідку, контррозвідку, оборону українських земель. Коли людину приймають до лав Сірого Ордену, то вона служить державі. Головний герой історії — Северин. Він отримує потойбічні сили і переходить кордон світів, потрапляє до потойбіччя, підписує криваву угоду і отримує прокляття, а разом із цим і надсили.

На своїй сторінці у Facebook автор також написав, що організатори фестивалю скасували участь росіян у заході:

«Вдячний European Science Fiction Society за те, що відгукнулися на український заклик і скасували будь-яку участь росіян. З огляду на беззубість інших літорганізацій, я готувався до відмови від нагороди на знак протесту, але завдяки твердій позиції Єврокону приймаю The CHRYSALIS AWARD з радістю, адже моя трилогія присвячена захисникам і захисницям України, що дуже символічно в розпал війни».

Крім цього, делегати з інших країн проголосували за те, щоб представники рф та білорусі були позбавлені права висувати своїх претендентів чи проведення наступних Євроконів і голосувати самим. Наступне засідання, на якому може відбутися переголосування — в червні 2023 року.

Європейське товариство наукової фантастики (ESFS) — міжнародна організація шанувальників і професіоналів фантастики, які прагнуть популяризувати наукову фантастику в Європі та європейську наукову фантастику в усьому світі.


Читайте також: «Нормальне життя неможливо повернути», — акторка Тая Щурук про боротьбу за диплом та перехід на українську

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024