Головна
>
Кіно
>

Карпатський кінофестиваль проведе фотоконкурс «Життя Карпат». Роботи приймають до 1 жовтня

Карпатський кінофестиваль проведе фотоконкурс «Життя Карпат». Роботи приймають до 1 жовтня

21-24 вересня в Ужгороді відбудеться Карпатський Гірський Міжнародний кінофестиваль (Cmiff 2023), присвячений горам, сталому туризму та збереженню природи. В межах події організатори проведуть конкурс фоторобіт на тему «Життя Карпат». Переможець конкурсу отримає грошову винагороду розміром 200 або 500 євро, приймання робіт триватиме до 1 жовтня.

Лірум є інформаційним партнером події, тож розповідаємо, хто і як може податися на конкурс.

Організатори кажуть, що головна мета конкурсу — привернути увагу до природного життя карпатського регіону та «зафільмувати його найкращі, найемоційніші та найбільш справжні миті»:

«Навесні — запах первоцвітів, влітку — гомін діда Степана, який косить сіно, восени — шурхотіння листя під ногами грибників, а взимку — завивання завірюхи у кронах смерек. З року в рік життя у Карпатах триває. Уже понад 17 місяців українці відчайдушно борються за свою свободу і так само відчайдушно шукають розради у всіх проявах життя, якого так багато в природних заповідниках Українських Карпат».

Взяти участь у конкурсі можуть громадяни України віком від 18 років, які ще не займали призові місця минулих фотоконкурсів CMIFF 2023 та мають кольорові світлини, зроблені в українських карпатах.

Фото приймаються у трьох категоріях:

«Пейзаж» — ландшафт та ліси Карпат. Переможець отримає 200 євро.
«Дика природа» — тварини, рослини та гриби. Переможець отримає 200 євро.
«Люди Карпат» (від партнерів Франкфуртського зоологічного товариства) — традиційне господарство та культура, ремесла, взаємодія з природою. У цій категорії завдання — висвітлити людину, яка користується природними ресурсами на природі або власному господарстві, підкреслити залежність людей від дикої природи Карпат. Локації — поруч або на території національних парків та заповідників. Обовʼязковою є письмова згода від людини на зйомку та використання в медіа. Переможець отримає 500 євро.

Роботи учасників оцінюватиме журі у складі чотирьох людей. Це ужгородський фотограф, організатор «Фото патріота» та фотоактивностей Ужгорода та Закарпаття Сергій Денисенко, викладач Закарпатської академії мистецтв, дослідник української фотографії, організатор фотоконкурсу Cmiff Роберт Довганич, ужгородський репортажний та весільний фотограф, спеціаліст по астрофотографії Павло Товтин та журналістка й діджитал маркетологиня Наталя Середюк.

Журі визначить кращих в кожній категорії, а також буде відзначений переможець за вибором глядачів, який отримає приз глядацьких симпатій у розмірі 200 євро.

Для участі у конкурсі учасникам потрібно заповнити відповідну форму по категорії конкурсу. Туди можна завантажити до п’яти файлів у кожні категорії. Кінцевий термін подачі — до 1 жовтня 2023 року включно. Офіційне оголошення переможців відбудеться 9 жовтня. Детальну інформацію про регламент конкурсу та зразок заявки на згоду можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що раніше ми писали про фільми, які будуть представлені на Карпатському кінофестивалі. Фестиваль відкриватиме стрічка Дмитра Грешка «Король Лір: як ми шукали любов під час війни», яка була знята в Ужгороді в 2022 році. Це фільм про акторів, які виїхали з окупованих територій і з допомогою мистецтва переживали воєнні події. Фільмом-закриттям фестивалю стане стрічка Максима Мельника «Три жінки», яка розповідає історії трьох жінок із села Стужиця, в Карпатах: фермерки Ганни, поштарки Марії та біологині Нелі. Це портрет маловідомого місця посеред Європи, де люди щодня повинні вирішувати — поїхати чи залишитися.

Повний список фільмів дивіться за посиланням.


Карпатський Гірський Міжнародний кінлфестиваль був заснований у 2020 році представниками Закарпатської фільмкомісії Олександром Мерявчиком, Вячеславом Єгоровим та Дмитром Грешком, щоб привернути увагу кіноіндустрії до Закарпаття та відродити кіновиробництво в регіоні і популяризувати гірський край. Організатори кажуть, що фестиваль — це професійний майданчик, де зустрічаються кінематографісти з усього світу.


Читайте також: Фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай отримав найбільше нагород на премії «Золота Дзиґа 2022»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024