Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму Дмитра Грешка «Король Лір: як ми шукали любов під час війни»

Відео дня: дивимося трейлер фільму Дмитра Грешка «Король Лір: як ми шукали любов під час війни»

Вишов трейлер документального фільму «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» режисера Дмитра Грешка. Стрічка розповідає про акторів, які виїхали з окупованих територій і з допомогою мистецтва переживали воєнні події.

Сюжет фільму розповідає про хвилю евакуації українців, які змушені були покинути власні домівки й шукати притулку в безпечніших регіонах, зокрема на Закарпатті, в Ужгороді. Містяни з перших днів допомагали переселенцям освоїтися в нових умовах: готували їжу, створювали освітні майданчики для дітей та організовували культурне дозвілля. Автором ідеї фільму став театральний режисер Вячеслав Єгоров. Він був серед митців, які відгукнулися допомогти переселенцям. Разом з акторами-аматорами, що приїхали на Закарпаття з різних куточків України, він вирішив втілити на сцені класичну п’єсу Шекспіра – «Король Лір». В акторському складі — вчителі, інженери, продавці, студенти і домогосподарки.

«Одного разу В’ячеслав, місцевий театральний режисер та мій добрий знайомий, поділився ідеєю зйомки фільму про створення театру з переселенцями. Ідея мені сподобалась і ми без вагань почали роботу. Основним фокусом режисера під час створення постановки був пошук любові. Він бачить втрату любові персонажів один до одного та її пошук впродовж вистави. Так само він спонукав акторів-переселенців шукати любов в собі. Можливо якби росіяни не втратили відчуття любові до ближнього, то і не було б бажання нападати та руйнувати. Тому саме пошук любові є червоною ниткою, що тягнеться крізь весь фільм», — розповідає режисер Дмитро Грешко.

«З початком війни ми з режисером Дмитром Грешко шукали історії для нашого наступного фільму. На той час Дмитро був в Ужгороді, де й зустрів В’ячеслава, який розповів йому про свою ідею. Ми одразу зрозуміли, що це може бути цікаво, тож почали роботу над проєктом, не маючи бюджету на виробництво», — додає продюсерка проєкту Поліна Герман.

Світова прем’єра стрічки «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» відбудеться на фестивалі SEEfest у Лос-Анджелесі. Кінофестиваль SEEfest відбудеться з 26 квітня по 3 травня.

Дмитро Грешко — закарпатський режисер та оператор. Брав участь в організації заходів Закарпатської фільмкомісії для розвитку кінематографу в Закарпатті та кінофестивалю Карпатського Міжнародного Гірського Кінофестивалю в Ужгороді.

Нагадаємо, що у червні 2022 році на кінофестивалі «Миколайчук Open» відбулася прем’єра фільму Дмитра Грешка «Між небом і горами». У якому він крізь призму працівниць сільської станції швидкої допомоги показує звичайне життя людей у гірському селі Колочава на тлі пандемії.


Читайте також: Відео дня: дивимося тизер фільму Дмитра Грешка «Дівія / Divia»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024