Головна
>
Кіно
>

Помер доброволець, режисер і сценарист Андрій Максименко

Помер доброволець, режисер і сценарист Андрій Максименко

3 травня від поранень, отриманих на фронті, помер український актор, режисер і сценарист Андрій Максименко. Його госпіталізували 20 квітня та прооперували у лікарні Мечникова у Дніпрі. 

Про смерть режисера повідомила його дружина Анастасія Баша у Facebook:

«Для воїна – велика честь піти у бою. Андрійчику, для мене — велика честь прийняти це із честю і гідністю». 

Андрій Максименко добровільно пішов на війну ще у 2014 році. Тоді він приєднався до батальйону «Дніпро», а від початку повномасштабного вторгнення пішов у добровольчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Мав позивний «Режисер». У бою він отримав осколкове поранення в ліву частину обличчя і був доставлений до Дніпра, де після операції перебував у штучній комі.

«Його двічі прооперували у лікарні Мечникова, на лівій півкулі мозку. З тих пір, шість днів він знаходиться в штучній комі, між світами, шість днів він трохи там і трохи тут», — розповідала раніше колега Ксенія Загурська.

Андрій Максименко навчався в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого на спеціальності «Режисура кіно». 

«Макс (Андрій Максименко) був крутий чувак. Жаль, що не встигли щось ще зняти разом», — написав режисер і сценарист Костянтин Коновалов.

Як актор знявся у фільмах «Judenkreis, або Вічне колесо», «Русалонька» та «Сокирра». Був сценаристом у фільмах «Сьомий маршрут», «Старі полковники», серіалі «Роман вихідного дня». Також був режисером серіалу «Весілля Барбі». 


Читайте також: Помер аніматор і співзасновник студії «Червоний собака» Сергій Мельніченко

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024